Åtte bilder fra Geneve

Forrige | Neste

Fredag til onsdag tilbragte jeg i Geneve, hos Audun og Kikki, for å lære min gudsønn Mons litt ordentlig folkeskikk og god moral! Og litt for å være på møte.

Min kunnskap om Sveits før jeg dro var at de er konservative, det er fjell der, og de liker ting med smeltet ost på veldig, veldig godt. Dette er begrenset med kunnskap, men jeg fikk i alle fall bekreftet det. De har fjell. En kanton ga kvinner stemmerrett på nittitallet, så de kan godt kalles konservative. Og de har definitivt en ting for smeltet ost.

Jeg ønsket også å finne ut hvorfor en liten by som Geneve, med sine ca. 200.000 innbyggere er sete for en horv med internasjonale organisasjoners og bedrifters hovedseter. For bedriftenes del er det nok mest skattefordeler og et tyst bankvesen, mens det for organisasjonenes del kan være fordi Sveits tradisjonelt er et veldig nøytralt land. De ble blant annet FN-medlem på nittitallet. Geneve har også en tradisjon for mange fritenkere. Et annet svar var at “de bare ble sånn en gang”.

Men nok fakta, alt i alt var Geneve en sjarmerende liten by, med flott nyankommet vintervær. Men kanskje ikke verdens morsomste by utover det.

Skrevet Friday 2. February 2007 klokka 18:44 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: |

5 kommentarer:

 1. Flott arkitektur, fine bilder og en kjekk blogger ;)

  Ønsker deg en flott helg :)

  M


  Sa Mia Friday 2. February 2007 klokka 21:16 | #

 2. Man har blitt blogget! For å plusse på fakta-delen: diplomatiet havnet her pga alliansefriheten (som sikkert var en veldig big deal før i tiden) pluss at Røde Kors og salige Folkeforbundet holdt til her. Deretter ballet det på seg.

  Katti kommer du neste gang? Vi har funne en ny taubane.


  Sa noffa Wednesday 14. February 2007 klokka 0:12 | #

 3. You’re so blogged.

  Jeg kommer nok neste gang poden trenger mer moralsk innsprøytning (eventuelt en ny drage), og håper på en ny, stengt, taubane!


  Sa Vegard Thursday 15. February 2007 klokka 16:10 | #

 4. enda en fin reisereportasje. Det er da utrolig hvor mye du reiser da. Synes da hele tiden du er ute på vift.


  Sa beatbop Thursday 15. February 2007 klokka 18:52 | #

 5. Jotakk – ja, jeg får / må reise en del i jobben, så om ikke lenge kommer det nok nye bilder :)


  Sa Vegard Tuesday 20. February 2007 klokka 12:29 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2007/02/atte-bilder-fra-geneve/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)