The Sun, the Moon and the Stars av Steven Brust

Forrige | Neste

Brust er mest kjent som en fantasy- / science fiction-forfatter, og en kompis skjenket meg denne i bursdagsgave. Samtidig er denne boka ganske langt fra både fantasy og SF.

Det er flere historier her, men rammehistorien er om den unge kunstneren Greg og hans tre kumpaner som driver et malestudio i lag. Det går dog litt trått, da ingen har fått solgt noe på tre år, så de vurderer å legge ned. En relatert historie er Gregs prosess med å skape et nytt bilde, “The Death of Uranus”, det største han til nå har gitt seg ut på.

En sidehistorie er et ungarsk folkeeventyr om en sigøynerhelt som skal finne solen, månen og stjernene og putte disse på himmelen, for å vinne prinsessa og halve kongeriket. Ikke en stor del av boka, men jeg ser samtidig ikke helt hvorfor den er med. Brust er kjent for å ha samlet og oversatt ungarske folkeeventyr før, så kanskje bare derfor.

Utover rammehistorien, og eventyret, handler boka mest om Gregs funderinger og refleksjoner over seg selv som kunstner, hans kumpaner som kunstnere, den kreative prosessen, billedkunst spesielt, og kunst i alminnelighet.

Nå kan det være at jeg har lest litt for mange bøker om unge, kreative og lidende menn, for jeg må innrømme at jeg ikke ble veldig engansjert av Gregs bekymringer og refleksjoner. Likevel er den hyggelig nok, og verd de to korte kveldene det tar å lese den!

Skrevet Saturday 24. February 2007 klokka 16:44 og arkivert under Litteratur. Merkelapper:

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2007/02/the-sun-the-moon-and-the-stars-av-steven-brust/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)