Relansering av telemed.no

Forrige | Neste

Websidene for Nasjonalt Senter for Telemedisin, også kjent som min arbeidsplass, ble relansert fredag.

Den definitivt største jobben her har vært å restrukturere hundrevis av artikler, nyheter, rapporter og annet innhold, forbedre gamle tekster, skrive nye tekster, ta nye bilder og så videre. Dette var jeg (heldigvis) ikke mye med på, men jeg var med i begynnelsen av prosjektet, og gjorde nærmere bestemt kodingen av XHTML og CSS, samt ga en del innspill om informasjonsarkitektur, struktur, og annet.

CSS-messig er den noen litt spesielle løsninger der, som høyde på bokser spesifisert i em, så de skal kunne forstørres og samtidig beholde symmetri, masse floating for å plassere ting korrekt i forhold til hverandre, og så videre. Jeg synes det fungerer stort sett veldig fint, selv om jeg ser noen potensielle farer her og der. Teknisk sett har NST nå tilgjengelige og validerende [1] XHTML og CSS, et komplett CSS-basert design, og tabeller nå kun for tabulære data!

Men viktigst av alt, NST har helt nye websider, og det går faktisk an å finne informasjon der på en fornuftig måte! Da jeg begynte på NST fungerte websidene mye bedre til å forvirre meg om hva NST gjør, heller enn å opplyse meg om det. Jobben som er gjort med innholdet står det respekt av.

Dog blir ikke alt perfekt, og informasjonsavdelinga (og jeg) blir veldig glad for tilbakemeldinger, så har du noen kom gjerne med dem her!

[1] Puristene vil si at flere sider ikke validerer, men det er så langt jeg har sett kun ukodete spesialtegn som “&”. Og det er, i det store bildet, ikke viktig.

Skrevet Saturday 5. May 2007 klokka 18:40 og arkivert under Web og webutvikling. Merkelapper: |

4 kommentarer:

 1. Her er det nevnt i digi.no


  Sa Lon Wednesday 9. May 2007 klokka 9:34 | #

 2. Tøft, men bare som en kortnyhet, og der er det ingen kommentarmuligheter. Ingen dypt reflekterte meninger fra digi-leserne altså :)


  Sa Vegard Thursday 10. May 2007 klokka 10:01 | #

 3. Et bra stykke arbeid må jeg si! :) Selv om jeg selv er litt motstander av tekststørrelse-knapper integrert i nettstedet. :p

  En gang i løpet av redesignet av HTG-nettavisene gjorde jeg en accessibility-gjennomgang, men jeg frykter at jeg har gjort en del hacks etter det som har ødelagt resultatet litt. Jeg tør ikke prøve igjen. ;)


  Sa Håvard Pedersen Friday 11. May 2007 klokka 20:09 | #

 4. Njo, man kan si mye om å integrere typisk browserfunksjonalitet direkte på websteder, det være seg tekststørrelse-knapper, print-knapper og annet.

  Problemet er bare at man ikke skal ha overvært mange brukertester før det slår en hvor *uendelig* lite folk flest bryr seg om hva browseren kan (og skal) gjøre. Veldig mange kan ikke forstørre skrift i broseren. Veldig mange tror at utskrift ikke er mulig hvis det ikke finnes et print-ikon. Veldig mange klager på sidelengs scrolling lenge før de gjør browseren sin større enn 400 x 400 pixler..

  Så med det i mente, og med tanke på målgruppene til disse sidene tror jeg de knappene gjør mer nytte enn skade :)


  Sa Vegard Saturday 12. May 2007 klokka 11:35 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2007/05/relansering-av-telemedno/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)