TIFF 2008

Forrige | Neste

Man vet man begynner å bli gammel når man oppdager at dette var den attende filmfestivalen i Tromsø, og man har vært med på nesten alle.

I alle fall, årets filmer:

The Beautiful Washing Machine
Jeg kjedet meg mer enn jeg har gjort på svært lenge. En vaskemaskin var involvert.
My Kid Could Paint That
Dokumentar om den 4-årige Marla Olmstead som blir hyllet som et vidunderbarn og ekstraordinært talent innenfor moderne kunst. Ettersom filmen går reises det imidlertid noen interessante spørsmål om autensiteten i arbeidet. En strålende dokumentar som problematiserer både moderne kunst, dokumentarfilmsjangeren, oppdragelse og mulig sleske foreldre, og samtidig underholder stort. Gjør alt du kan for å få sett denne!
Tricks
Polsk film om en gutt som begynner å gjøre diverse mer eller mindre magiske triks for å få kontakt med sin far igjen. Søt familiekomedie.
Jellyfish
Nå, noen dager etter, er det svært begrenset hva jeg husker av denne filmen i det hele tatt. Men den var ganske ok.
Water Lillies
Om unge jenters begynnende oppdagelse av egen seksualitet. Mer interessant i beskrivelse enn i praksis vil jeg si. Men den vant en pris.
Full Metal Village
Dokumentarfilm om den lille og svært søvnige byen Wacken i Tyskland, som hvert år opplever at 40-50.000 metallhoder inntar byen for å overvære Wacken Open Air. Nok en strålende morsom dokumentar, med et fantastisk persongalleri.

The Rebirth
En mann spiser mat, stille og lenge. En dame vasker opp. En mann spiser mat, stille og lenge. En dame vasker opp. En mann spiser mat, stille og lenge. En dame vasker opp. En mann spiser mat, stille og lenge. En Vegard forlater salen. Kraist.
Autumn Ball
Om alkohol og eksistensialisme i Estland, litt påvirket av David Lynch uten å klare det helt. Har klart seg noe bedre i mitt hode i ettertid enn den gjorde da jeg så den i salen.
No Country for Old Men
Dette er den nyeste filmen av Cohen-brødrene. Den er basert på en roman av Cormac McCarthy. Og den er like god som disse to tingene kombinert tilsier at den skal være. Du vet du skal se den.
A Man’s Job
Årets finske, og derfor et høydepunkt. En mann har mistet jobben sin, og gjør derfor det eneste naturlige for å brødfø sin familie, nemlig å bli mannlig prostituert. Underholdende, så klart.
My Brother is an Only Child
Et italiensk brødrepar, hvor den ene er fascist og den andre kommunist. Strålende laget og en flott film om både ideologi, historie og familie. En klar høydare.

Se filmfestival-taggen min for andre år beskrevet her.

Skrevet Wednesday 23. January 2008 klokka 14:13 og arkivert under Film og tv. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/01/tiff-2008/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)