Et par dager i Brüssel

Forrige | Neste

Brüssel er en by jeg har dumpet innom et par ganger tidligere, uten å fått sett noe av den, så da jeg i forrige uke måtte dumpe innom enda en gang tok jeg meg en fridag for å se litt mer.

Vi bodde på Hotel Saint Michel som ligger Grand Place, kanskje den mest attraktive plasseringen av et hotell man kan tenke seg. Det er imidlertid ikke noe spesielt god standard, så det koster ikke mer å bo der enn på et hvilket som helst standardhotell i Brüssel. Jeg synes sjarm og særegenhet er viktigere enn tipp-topp standard, så la meg med en gang anbefale hotellet med et bilde av utsikten fra rom 41. Det røde nederst er det belgiske flagget som vaiet under vinduet mitt. :

En annen attraksjon er Europas eldste kjøpesenter. Penere enn de nye, men ellers omtrent like interessant:

Grand Place og gamlebyen er flott, men med litt mange turistfeller, så fridagen min startet jeg med en besøk ut til EU for å se hva de holdt på med.

De holdt ikke på med noen ting.

Jeg ventet en armada av flittige små byråkratmaur som sprang rundt og bygde verdensdel, men ingen byråkrater var å se noen plass, og alle dører var låst! Selv på en lørdag kunne man kanskje tro at noen ville hive inn en time eller to på kontoret? Under er et par bilder som illustrerer denne totale tomhet og frustrasjon. Hvis du legger viljen til.

Etter dette ville jeg litt bort fra det hele, og dro til en av de bydelene hvor det også bor vanlige folk. Jeg fikk ikke med meg navnet på bydelen, men gatene rundt Hoogstraat og Blaesstraat var fine. I Blaesstraat var det veldig mange sære antikvitetsforretninger, der jeg blant annet fant denne fine sofaen, denne fine caféen hvor årets første utepils ble tatt, og denne fine tegningen:

Totalt sett slettes ikke en dum by å tilbringe noen dager i!

Skrevet Tuesday 19. February 2008 klokka 15:47 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: |

4 kommentarer:

 1. Du har jammen Onkel Reisende Mac, du! Er det med jobben du reiser så mye, eller er det mer en hobby du dyrker så lidenskapelig?


  Sa Stian Andreassen Wednesday 20. February 2008 klokka 10:26 | #

 2. Jepp, man er litt resande Mac til tider!

  Det er i hovedsak gjennom jobben jeg får reise, og denne gang for et møte med en frivillig organisasjon (NGO) som heter Constellation for AIDS competence, som vi har et samarbeid med.

  ..og av og til privat da, i fjor til Cuba og Tunisia, resten var jobbturer. Co2-regnskapet mitt er derfor ikke spesielt pent..


  Sa Vegard Wednesday 20. February 2008 klokka 12:09 | #

 3. …og styggere blir det vel i neste uke når du tar turen til barteby…


  Sa Lon Friday 22. February 2008 klokka 12:20 | #

 4. ..jepp, og enda styggere uka etter når jeg skal til Oslo..


  Sa Vegard Friday 22. February 2008 klokka 12:34 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/02/et-par-dager-i-brussel/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)