Lyngutten av Bill Bryson

Forrige | Neste

Selv om jeg begynner å dra litt på årene er det nok overkill å lese en mimrebok om oppveksten på femtitallet. Denne har imidlertid vært tilgjengelig hos frøken Kjæreste, og i periodevis mangel på lesestoff har jeg til slutt fullført den.

Lyngutten handler om Brysons oppvekst i Des Moines, Iowa, og tittelen gjenspeiler Brysons innbildte superkrefter som barn, hvor han kan zappe i stykker grinete tanter og elendige butikkekspeditører. Dette er en forsvinnende liten del av boka, så man kan mistenke at det er tatt med kun for å kunne ha en fiffig tittel, og for å ha noe å binde det hele sammen med (uten at det egentlig gjør det).

Tidvis er boka litt bablete, men stort sett morsom og fornøyelig. Bryson skriver godt og med mye humor, og man får en innsikt i det litt absurde femtitallets amerika, sett gjennom et barn. Man lærer kanskje ikke mye nytt, men det skal man heller ikke alltid.

I tillegg vil nok de som har et mer familiært forhold til oppveksten på femtitallet hygge seg glugg ihjel. Arkiver under gavetips!

Skrevet Friday 4. April 2008 klokka 10:10 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/04/lyngutten-av-bill-bryson/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)