After Dark av Haruki Murakami

Forrige | Neste

Jeg har lest ganske mange av Murakamis bøker, og han er en sånn forfatter jeg nok vil komme tilbake til med jevne mellomrom helt til jeg har lest alt av han. Typisk tar jeg opp en Murakami hvis jeg er litt lei av å lese, eller leser en annen litt kjedelig bok, for jeg får gjerne mer leselyst av å lese han.

After Dark er hans siste bok, og den fungerte ikke på denne måten for meg. Historien er satt i én natt i Tokyo hvor vi vekselsvis følger en jente som stort sett sitter og leser en bok på en Denny’s, og hennes søster som, vel, ligger og sover.

Delen om den lesende jenten er ganske fornøyelig å lese, mens delen om den sovende jenten er rimelig kjedelig. Det er også en narrator i boka som “flyr” fra sted til sted, og zoomer inn og ut av de forskjellige hendelsene, og det ga meg heller ikke mye. Til slutt er det ikke spesielt godt språk i den, til Murakami å være.

Boka er imidlertid ikke dårlig, det er bare det at det ikke er noe spesielt med den. Om du liker Murakami kan du godt lese den, men om du bare ønsker å sjekke han ut er det ikke et godt valg å starte med denne.

Skrevet Friday 8. August 2008 klokka 12:49 og arkivert under Litteratur. Merkelapper:

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/08/after-dark-av-haruki-murakami/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)