iWoz av Steve Wozniak

Forrige | Neste

Skjebnens ironi ville at jeg ikke skulle skrive hoverende om denne boka fra min faste Linux-maskin, men heller må skrive om den fra min nye Mac som jeg tilfeldigvis fikk på jobb for noen dager siden. Ok, det er ikke noen ille skjebne, men jeg er en av de som stiller meg mer forundrende over alle denne verdens fanboys, som ukritisk hyller Apple og hater Microsoft for stort sett akkurat de samme tingene.

Nuvel, denne selvbiografien av den andre Apple-stiftende Steve var tilgjengelig på hytta jeg tilbringte deler av sommeren på, og er ganske interessant lesning for oss som er litt over middels interessert i den maskin- og programvare vi bruker i dag. Woz er helt utålelig selvgod i hans historie om hvordan han revolusjonerte bransjen gang etter gang, men samtidig så gjorde han jo det. Vi snakker om mannen som var den første å knytte et tastatur og en skjerm til en datamaskin, som skapte fargemonitoren, og som var helt sentral i å gjøre datamaskinen til allemannseie. Blant annet. Det er også et interssant innblikk i Apples historie, og et noe mindre interessant innblikk i hans personlige liv etter det.

Det er kanskje ikke den beste boken for de som er interessert i denne historien, men den er underholdende, og jeg lærte også flere nye ting. En god kompanjong til denne er forøvrig den utmerkede tv-serien Maskinen som endret verden.

Skrevet Monday 11. August 2008 klokka 20:26 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/08/iwoz-av-steve-wozniak/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)