To uker i Argentina og Uruguay

Forrige | Neste

Lykken er å ha kompiser som bosetter seg på den sørlige halvkule, finner seg en potensiell brud og realiserer det hele ved å gifte seg i november! Dette er altså bakgrunnen til at jeg for ikke så lenge siden kom hjem fra en toukers tur til Argentina og Uruguay, nærmere bestemt Buenos Aires, Salta, Colonia og Montevideo.

Under brylluppet i Salta ble dressjakka med kamerat mitt øyensynlig stjålet av en prostituert transvestitt (som forøvrig ikke var invitert). Det viste seg imidlertid i ettertid at jeg bare hadde sullet bort jakka og kameraet mitt helt selv, og det kom til rette etter jeg var dratt. Den første historien er helt klart best, men den siste har den fordelen at jeg i alle fall fikk alle bildene mine tilbake.

Uansett, her er flere bilder fra Buenos Aires, noen få fra Salta, og ingen fra Uruguay da den frekke transvestitten altså (øyensynlig) hadde kameraet mitt.

I Buenos Aires bodde vi i bydelen San Telmo som vi hadde fått anbefalt av kjentfolk. Det er en rimelig raggete bydel, og definitivt der jeg vil bo også neste gang. Ut over å ha et marked på søndager som sett over (og som forøvrig var likt de fleste andre markeder jeg har vært på i europeiske storbyer), var kanskje det beste alle caféer og restauranter, herunder Desnivel, som jeg besøkte fire ganger. Den ferske loffen ga betydelig mer tyggemotstand enn den enorme biffen, som smakte så uendelig mye bedre enn noe kjøtt jeg noengang har smakt før. Sett sammen med de svette og morsomme kelnerene, sliten respatex-innredning, fullstendig tilfeldig valgt dekor og bilder, og veldig snille priser er dette kanskje den beste restauranten jeg noen gang har vært på.

Også i forbindelse med markedet, noen tilårskomne tangodansere.

Dette er nok fra handlegaten Florida, litt mer i innerste sentrum av Buenos Aires. Nå er ikke jeg spesielt glad i å bruke tid på shopping når jeg er på tur, men standarden på shopping her (og også i bydelen Palermo) tangerer de fleste europeiske storbyer jeg har vært i. Da dette var min første tur til Sør-Amerika hadde jeg nok forventet litt mindre likhet med Europa, men i alle fall i Buenos Aires var likheten slående.

Vi var selvsagt også på fotballkamp. Vi fikk desverre ikke med oss Boca Juniors da den var utsolgt, men vi fikk Nuevo Racing mot Velez. Det var en kjedelig kamp som endte 0-0 på en halvfull stadion, og det er også den beste kampen jeg noengang har vært på (det er riktignok ikke så mange å velge mellom). Argentinerne er nesten like flinke fotballsupportere som de er biffstekere.

Ved en statue i en park ved et bibliotek i Recoleta.

Egentlig var jeg noe skeptisk til å gå på et dyrt tangoshow (med middag) via hotellet vårt, men det viste seg å være verd hver krone. Eksepsjonelt bra band, gode dansere, bra mat og alt i alt en veldig bra opplevelse!

Her er ved torget i Salta, en veldig sjarmerende by nord i landet, hvor kamerater blir gift og fiktive kamerastjelende transvestitter herjer. Svært få bilder grunnet nevnte fiktive transvestitt kombinert med evigvarende utdrikningslag og bryllupsfester.

Og her er Thomas og Guadalope just viet, flere bilder hos brudgommens Flickr.

Etter dette en kveld i Colonia de Sacramento i Uruguay, en liten, fin og søvnig by. En kveld var egentlig nok. Etter det to dager i hovedstaden Montevideo, en styggfin by med hyggelige folk!

Unødvendig å si hadde jeg dratt tilbake på flekken, tross umennesklig lang flytur!

Skrevet Thursday 27. November 2008 klokka 12:42 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: | | | | |

3 kommentarer:

  1. Bildet av de «tilårskomne tangodanserne» var helt fantastisk. Lys, farger, motiv, uttrykk … – alt!


    Sa Lasse G. Dahl Thursday 27. November 2008 klokka 18:24 | #

  2. Takk for det! Du skal få dem som film også, selv om det kanskje ødelegger litt? :)


    Sa Vegard Thursday 27. November 2008 klokka 20:50 | #

  3. Filmen kommer ikke på noen måte opp mot bildet. Men den ødela heller ikke noe! :-)


    Sa Lasse G. Dahl Friday 5. December 2008 klokka 20:28 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/11/to-uker-i-argentina-og-uruguay/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)