Berlin

Forrige | Neste

For et par uker siden var jeg på Online Educa Berlin i, vel, Berlin, og da benyttet jeg anledningen til å ta noen fridager og henge litt ekstra i Berlin.

De fire første nettene bodde vi i Prenzlauer Berg i gamle øst, og brukte tiden på å svirre rundt der, være småpussa på Glühwein, se på julemarkeder, ølbuler, DDR-memorabilia, caféer og enda noen julemarkeder. De fire neste nettene bodde jeg i gamle vest mens jeg var på konferanse, og vi brukte tiden utenom konferanse til å ta metro tilbake til gamle øst for mer inngående ølbuleantropologi.

Etter bildene å dømme var vi imidlertid kun på de minst interessante plassene, men jeg lover at det ikke var sånn, altså. Men det var litt grått vær, og kamera var ikke så ofte oppe.

Brandenburger Tor må med, denne gang hadde den pyntet seg med juletre foran.

Pyntet både med juletre og demonstranter faktisk!

De tre siste gangene jeg har vært i Berlin har jeg bodd på The Circus i Weinbergsweg. Dette er helt nederst i Prenzlauer Berg, og følgelig en ypperlig plassering for et Berlin-opphold. Vi flesket til med en leilighet (dvs. et rom med kjøkken og veranda), og da fikk vi utsikten over på kjøpet. For de interesserte: under 800 NOK for natta, fri wlan, klokkeradio med ipod-holder, utleie av EEE-maskiner (3 euro døgnet tror jeg), rabatterte metrobilletter i skranken etc etc.

Det slår meg stadig hvor mye, mye bedre (og billigere) det er å kjøpe et bra rom på et hostel, heller enn et middels rom på et hotell. Hotellet jobben betalte i vest senere kostet nesten det dobbelte, var som hotellrom flest, og med mulighet til å kjøpe wlan for en formue i tillegg.

Metrostasjonen Tiergarten hvor vi dro på et loppemarket. Jeg har det med å havne på disse loppemarkedene, enda jeg ikke synes det er noe særlig stas å være der.

Unter den Linden, rådhuset i bakgrunnen.

Unter den Linden, Berlinerdomen og tv-tårnet i bakgrunnen.

Litt riving må til. Dette ligner på et typisk deathstrip-område (der muren sto) i Berlin, men det er det ikke da muren jo ikke gikk akkurat her. Men sånn kan det altså se ut!

Berlin vet å pynte til jul, her utenfor Kadewe, med den litt slitne kirka i bakgrunnen.

Forrige Berlin-turer dokumentert på blogg var i mai 2006, og før det i april 2004. Det var altså på høy tid med en oppfriskning.

Skrevet Saturday 20. December 2008 klokka 17:44 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/12/berlin-3/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)