Berlin

Forrige | Neste

Riksdagen, sett innenfra.

Den veldig fine Berlinerdomen ved siden av en halvt kondemnert, tidligere østberlinsk statsbygning. Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg kalt bildet “Berlin – kontrastenes by”. Men det gjør jeg altså ikke.

Kun i Berlin lager de seg egen strand og strandbar ved elva.

Et museum på museumsøya, med sol i sitt vindu.

S-bahn ved Friedrichstraße.

Den obligatoriske Tor.

Kun i Berlin kommer du over gressplener midt inne i byen hvor noen har laget bar fra campingvogna si.

Fra onsdag til mandag var jeg altså i Berlin, på møte i Medical Peace Work-prosjektet vi er med i. Møtene var greie nok, dog som møter flest. Noe som gjorde det litt mer stas var at det var arrangert møterom inne i Riksdagen (inside nerdeinfo: de har kun Firefox installert på maskinene der).

Morsommere enn møte er imidlertid fridager. Vi kom til Berlin samtidig som sommeren, og kunne derfor meske oss med rundt 25 varmegrader og nydelig vær under hele oppholdet. Fra lørdag av hadde jeg absolutt ingen planer, som førte til at jeg kun tasset litt rundt, satt på café eller lå i park og leste bok. Det eneste som kunne minne om noe fornuftig var et lite besøk i Statsbiblioteket i Potsdamer Straße, for der bodde englene i Wim Wenders Der Himmel über Berlin. Og det var litt morsomt å se.

Først bodde vi på Hotel Ludvig van Beethoven i Kreutzberg, så flyttet jeg over til Circus i Weinbergsweg i Prenzlauer Berg, hvor jeg også bodde forrige gang jeg var der. Førstnevnte er et veldig typisk hotell, dog ok nok, sistnevnte er et fint hostel, mye billigere, og i et morsommere område.

Skrevet Wednesday 10. May 2006 klokka 20:49 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/05/berlin-2/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)