Oi. Spotify!

Forrige | Neste

I løpet av et år prøver jeg ut et utall tjenester på nett, siden jeg absolutt ikke skal gå glipp av noe tøft. Det er selvsagt rene tvangstanker, som har ført til at jeg har konto på utrolig mange tjenester jeg aldri har sett på mer enn én gang. Men av og til kommer man over noe man blir engasjert av. Forrige gang jeg ble så engasjert at jeg valgte å skrive noe her var da jeg fant Facebook.

Andre gangen er altså nå. Jeg har konto på mange musikkrelaterte tjenester, som last.fm og pandora, men har nesten aldri brukt det selv om jeg er veldig glad i musikk, og selv om tjenestene er kule. Twitterøret mitt fanget imidlertid nylig opp litt snakk om Spotify, og i tillegg fikk jeg er personlig anbefaling, så jeg måtte se litt nøyere på det. Da jeg også forsto at jeg måtte bli invitert inn for å få være lamme, tok angsten meg umiddelbart (min tidligere manglende Underskog-konto plagde meg i månedsvis).

Snille Twitter-venner fikset heldigvis invitasjon fort, og gjø og fyse, hvorfor er ikke verden i fyr og flamme over dette enda? Her har alle store plateselskap, og indie-distributører, undeskrevet lisensavtaler med denne tjenesten. Og tjenesten lar meg så streame.. alt! Dette er en revolusjon.

Altså, jeg finner 99% av alt jeg søker etter, uansett om jeg jobber hardt med å lete etter de mest obskure bandene jeg kjenner til. Når jeg har funnet det kan jeg spille det, men en gang! Ingen ventetid, ingen hakking, ingen pes Jeg kan legge det i spillelister! Jeg kan dele spillelistene! Vi kan samarbeide på dem! De er linkbare! Jeg har hele diskografiene til Dylan, Bowie, Neil Young tilgjengelig på to sekunder. Jeg har alt tilgjengelig! Mohaha!

Under er brukergrensesnittet i applikasjonen man laster ned. Jeg har søkt på det utmerkede bandet Luna. Jeg får en boigrafi hentet fra Allmusicguide eller Wikipedia. Jeg får oppgitt at Spiritualized, The Comas, Ultra Vivid Scene, The American Analog Set og Beat Happening er lignende artister (og kan selvsagt gå dit).

Jeg får så en liste over “top hits” (som jeg ikke vet hvordan de bestemmer), så får jeg plater av bandet, og under det igjen en liste over andre plater bandet er med på. Typisk samleplater fra musikkblader og lignende.

Luna er ett av de bandene som er dårlig representert. Jeg får bare opp tre av de åtte platene som finnes, to singler, og syv (hele) samleplater som de er med på.

For meg endrer dette alt. Selv om jeg har mange, mange hyllemeter med CD-er og alltid har hevdet at den fysiske samlingen har en stor verdi i seg selv, så bytter jeg det fort med dette. Jeg eier ingen av låtene mer, jeg kan ikke laste dem ned heller, og om jeg ikke betaler meg inn må jeg til og med høre på reklame en gang i timen eller så, men jeg kan høre alt som faller meg inn å høre, med en gang.

Andre fun facts

Bli med?

Jeg har ingen invitasjoner, så kan desverre ikke spre det til andre på den måten. Du kan imildertid bruke 9 kroner på å sjekke det ut i et døgn, 99 for en måned (som i desember vil gi deg en invitasjon om dagen, så du blir den mest populære i vennekretsen din), eller vente på en gratis.

Tjenesten er for god til å være sann. Jeg håper veldig det fortsetter sånn!

Skrevet Monday 22. December 2008 klokka 13:27 og arkivert under Musikk, Web og webutvikling. Merkelapper: |

10 kommentarer:

 1. Har i løpet av tre korte uker opparbeidet meg en seriøs avhengighet av denne fantastiske tjenesten. Trodde at frendene bare kødda med meg. Måtte den vare evig!


  Sa hanArne Tuesday 23. December 2008 klokka 0:43 | #

 2. Ikke for å spre reklame, men trenger du en invitasjon til Spotify besøk http://www.gratis-programmer.net/spotify-fremtidens-musikktjeneste/ og be om en invitasjon. Har nemlig over 30 invitasjoner å dele ut, og får nye hver dag som går ;)

  Mvh

  Kenneth


  Sa Kenneth Tuesday 23. December 2008 klokka 12:23 | #

 3. … og takker Kenneth for invitasjon som nå gjør at jeg kan også smatte på dette.


  Sa Lon Monday 29. December 2008 klokka 11:23 | #

 4. Nå som jeg er så godt som hekta er det vel kanskje på tide etterhvert at vi deler ei playliste, Vegard?


  Sa Lon Tuesday 30. December 2008 klokka 13:01 | #

 5. indeed Lon! noe av det som frister mest er jo å finne ny musikk, så jeg begynte på et par playlister basert på Pitchfork sine beste album fra 2008. Har lagt inn de 10-15 øverste på lista her:

  http://open.spotify.com/user/vaj/playlist/1gVAomZp34xv8d3GeIkKze

  Og de øverste fra Pitchforks beste spor her:

  http://open.spotify.com/user/vaj/playlist/7zXQSv6hitaiRRpLXLwmKc


  Sa Vegard Tuesday 30. December 2008 klokka 15:45 | #

 6. Funker jo det, men kan du prøve denne? Her skal du kunne legge til låter du også: http://open.spotify.com/user/lon/playlist/0MGM5Aac79buB2dxR5tqdf


  Sa Lon Tuesday 30. December 2008 klokka 19:36 | #

 7. ah, jeg hadde glemt å gjøre de samarbeidsvillige, men nå er det gjort, så da kan alle begynne å fylle på flere låter fra de lange listene til Pitchfork :)

  la til en låt i din liste også, og det ser ut som om det funker fint herfra i alle fall!

  lurer på hvordan dette vil utvikle seg fremover, hvor man eksempelvis kan lagre listene sine, spre dem etc. det har begynt å poppe opp noen få tjenester rundt om kring, men regner kanskje med dette enten blir bygd inn i applikasjonen etterhvert, eller at de utvider spotify.com til å kunne ha det..?

  og takk til Kenneth ja, har sendt flere kompiser hans vei! :) nå har også nettopp Stian sagt at han deler ut noen om flere trenger!


  Sa Vegard Wednesday 31. December 2008 klokka 0:37 | #

 8. Ser at du har lagt til i lista ja, så det ser ut til å funke fint.

  Har vært så frimodig at jeg har bedt om to invites fra Stian på vegne av to nye personer nå. :)


  Sa Lon Wednesday 31. December 2008 klokka 13:18 | #

 9. Funker flott ja, men ser det fortsatt er ganske åpent hvordan man best skal kunne dele, samarbeide, stemme på og sosialisere rundt playlister.. For Spotify sin egen del er playlistene rimelig personlige greier enda, og selv om det har begynt å komme en del tjenester opp for å dele disse er de ikke helt up to speed enda:

  http://www.spotifyfriends.com/ – dette er vel den beste jeg har sett så langt, men er samtidig veldig basic
  http://www.spotifylists.com/ – evt. er denne kanskje like bra / dårlig.
  http://www.listiply.com/ – gir bare en mengde Django-feilmeldinger nå
  http://www.spotifylist.com/ – en som kommer..?

  ..noen med en god idé og ledig tid kan klare å lage et nyttig nettverk / tjeneste rundt dette, og sikkert tjene seg en slant også :)


  Sa Vegard Wednesday 31. December 2008 klokka 14:43 | #

 10. Er bare synd det ikke fungerer i Linux uten å kjøre det gjennom Wine.


  Sa Joachim Tuesday 20. January 2009 klokka 8:11 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2008/12/oi-spotify/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)