En uke i Riga

Forrige | Neste

For noen uker siden tilbrakte jeg en uke i Riga, halvveis (i form av tre dager) fordi jobben la sin strategitur dit, og halvveis (i form av fire dager til) fordi jeg og samboer valgte å samboe litt i Latvia også i ettertid av strategituren.

Her er billedbevis:

Først en oversikt, så man har kontroll.

Så en gate.

Og her hjelper jeg Latvias noe skrantende økonomi.

Disse tre husene (helt til venstre) er ganske kjente i Riga.

Her er et av torgene nede ved elven. Det var en slags Flashmob pågående, så plutselig var det masse sykler der, som det ble gjort forskjellige ting med.

En annen elv, midt i byparken. Riga har en veldig fin park.

Og Jurmala, en fin liten badeby ved kysten, 30 minutter med tog fra Riga.


Jeg har veldig lenge hatt lyst til å besøke Riga, faktisk helt siden 1996 da jeg så “Jomfruene i Riga” på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Dette var svært ordinær norsk film med Helge Jordal i hovedrollen som jeg ikke husker noenting fra, bortsett fra at jeg altså fikk lyst til å besøke Riga av den.

I de drøye 13 årene siden da har jeg fått besøkt en del andre europeiske byer, og med dette bakteppet kombinert med å endelig få forløst mitt Riga-savn er jeg kanskje litt skuffet. Riga er fin, men mange europeiske hovedsteder er mye finere. Riga har også på mat, klær og drikke en litt lei kombinasjon av ikke kjempehøy kvalitet eller utvalg, men høye priser og en stor velvilje til at turister skal betale ekstra mye. Vi fant heller ingen de hemmelige bydeler hvor alt det kule egentlig skjer (svar på dette utbedes forøvrig i kommentarfelt).

Når det er sagt var det likevel en flott tur, mest grunnet flott selskap, nydelig vær, at det gikk fra vår til full sommer på den uken vi var der, og at jeg fikk badet i havet for første gang (kaldt). Men det er en del andre destinasjoner som skal utforskes før jeg drar tilbake.

Skrevet Tuesday 19. May 2009 klokka 13:49 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: |

2 kommentarer:

  1. Husker faktisk “Jomfruene i Riga” fra ’96, den var vel borderline fornøyelig, var den ikke det? Må iallfall ha vært siste større filmrollen til Jordal, hvor i alle dager ble det av den karen?


    Sa doctoffen Wednesday 10. June 2009 klokka 21:23 | #

  2. Joda, den var nok bordeline fornøyelig, men også rimelig forglemmelig :)

    Og ja, Jordal har forsvunnet, men jeg mener å huske at dette i utgangspunktet var det første han hadde gjort på veldig lenge da denne filmen kom også?


    Sa Vegard Tuesday 30. June 2009 klokka 20:57 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2009/05/en-uke-i-riga/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)