Manhattan av Torgrim Eggen

Forrige | Neste

Denne boka tenkte jeg at jeg måtte lese med en gang jeg så den var skrevet, rett og slett da man sjelden blir lei av trivia fra det mange vil kalle verdens beste by (jeg er enig, med det forbehold at det finnes noen tusen byer i verden jeg overhodet ikke kan uttale meg om).

Boka er en mer eller mindre løs samling av historier om og fra Manhattan, skrevet da Eggen og kjæresten bodde der i seks måneder. Mye er en (pop)kulturell gjennomgang av hva byen har fostret gjennom tidene, fra bebopens, hiphopens og beat-litteraturens fødsel, Malcolm X og Nation of Islam, Dylans inntreden i Greenwich, Warhol, Velvet Underground og kustscenen. Av mindre popkulturelle temaer er AIDS-epidemien, cracken og kriminaliteten, afroamerikansk og jødisk kulturen og 9/11. Og sist men ikke minst er det en del hverdagsskildringer fra Harlem, som var det området de selv bodde i.

Boka er gjennomført hyggelig å lese, og man får lyst å reise til New York umiddelbart. Jeg likte de mer personlige betraktningene best, da deler av resten kan bære litt preg av å være litt leksikalsk gjennomgang av temaer som det er skrevet side opp og side ned om fra før av. Men, Eggen kan åpenbart veldig mye, og det er ingenting galt i å friske opp og lære noe nytt om ting man har lest eller hørt om før. Anbefales som reiseskildring og kulturdokument både før og etter et besøk!

Skrevet Wednesday 6. May 2009 klokka 20:23 og arkivert under Litteratur, Reiser og turer. Merkelapper: | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2009/05/manhattan-av-torgrim-eggen/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)