Barca

Forrige | Neste

Én god ting med internasjonale prosjekter er at prosjektmøtene gjerne blir plassert utenfor Norge. Nå nylig var denne plassen Barcelona, og da Barcelona i april bør være veldig varmt og deilig tok jeg meg noen dager fri både før og etter.

Nå hadde Barcelona imidlertid ikke lest Syden-reglementet så godt denne måneden, da det stort sett var var regn og kaldt. Det ble derfor ikke tatt så mange bilder, men her er noen.

Fra første dag, jeg dro ned til Barceloneta som jeg kjente til fra sist gang jeg var der. Først tok jeg en lunch, så gikk jeg lenge langs stranda siden jeg skulle ut på andre siden. Så stoppet et gjerde meg og jeg måtte gå helt tilbake.

Siden jeg er sta gikk jeg etterpå parallellgata av stranda, for jeg skulle jo til akvarieområdet så hjem igjen. Etter 20 minutter ble jeg stoppet av en vakt som sa jeg ikke fikk gå lengre, så på kartet, og oppdaget av jeg ikke hadde tatt hensyn til havet mellom Barcelonetta og dit jeg skulle. Lærdom: buss i Barcelona koster bare 1.35 Euro.

Dagen etter hadde jeg også en kollega på plass, så vi dro til Gaudis livsverk La Sagrada Familia, betalte for å komme inn å se at køen til heisen for å komme opp i tårnene var på nærmere to timer (mener virkelig at vi gikk trapper opp sist gang?) Gikk så ut igjen ganske fort og så det hadde begynt å regne. Ølpause.

Noen ølpauser senere trengte vi mer kultur og mat, og gikk for å finne Picasso-museet. Jeg valgte her å stole mer på noen amerikanske turister som sa hvilken retning dette lå i enn min egen magefølelse (og forsåvidt kartet jeg sto å så på). Resultat, vi gikk en timeslang tur i regnet, fant katedralen på veien, og fant til slutt Picasso-museet. Det stengte straks og vi fant ut at vi alt hadde betalt nok for å se veldig lite på en dag, så vi gikk rett til La Xampaneria som ligger rett ved. Vi hadde fått den anbefalt for tapas og cava.

De ga oss nydelig tapas (plassen er visstnok kjent for sin Basker-mat hørte vi senere). Og husets cava. En liter av den! Lærdom: ikke stort, men kan anbefale plassen både for stemning, kald Cava og kalde tapas! Og en liter Cava gjør underverker med regnvær!

Relatert bonustips: Cal Pep er en tapasplass i nærheten. Kom oss ikke dit denne gang, men den er fabelaktig! Har også flere varme tapasretter.

De to neste dagene var all meetings og regnvær, men på torsdagskvelden bestemte vi oss for akvariet. De er kjent for det, og da det er bedre å se vann inne enn ute dro vi dit. Vakta sa at de stengte 50 minutter etter, og at de anbefalte vi kom tilbake dagen etter fordi man trengte minst to timer. Dette avviste vi blankt, betalte blodprisen det kostet å komme inn, og stresset gjennom. Etter å ha stresset gjennom en gang på 20 minutter skjønte vi jo at vi kunne være der lengre, så vi tok et par runder til. Så nært stengetid hadde vi også nesten hele akvariet for oss selv.

Lærdom: hai er stilig men farlig, og 50 minutter i akvariet i Barcelona er nok. Hadde vi gått tidligere hadde vi sikkert bare brukt den resterende tiden på å bølle med andre turister.

Dagen etter dro vi opp til Gracia (metro Fontana er et godt utgangspunkt) da noen hadde anbefalt dette. En veldig behagelig bydel med få turister og få attraksjoner, men desto flere barn og barnevogner.

Her fikk jeg også kjøpt turens t-skjorte (er ganske dårlig på shopping). Escudella i carn d’olla er en suppe de spiser der, som er “so good, it’s like a medicine”, som symboliserert her.

Lørdagen var det godt vær, og vi hang litt mer i Barceloneta, hvor vi bl.a. spiste den obligatoriske paellaen. Palla er vel egentlig ikke mer enn en ok pytt-i-panne med ris, men det skal jo gjøres.

Andre erfaringer fra denne turen var: man begynner å bli noget for gammel til clubbing, de snakker ikke spansk i Barcelona, men katalansk. La Rambla er en syndens pøl med overflod av lommetyver, prostituerte og cheezy turisteffekter, men Barcelona er fortsatt vel verdt et besøk!

Skrevet Friday 10. April 2009 klokka 18:22 og arkivert under Bilder, Reiser og turer. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2009/04/barca/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)