TIFF 2011

Forrige | Neste

Intet nytt år uten ny TIFF-post her. Sent ute som alltid, siden det er snart to uker siden festivalen sluttet. Her er det jeg husker akkurat nå om filmene jeg så:

Fjellet
Ole Giævers spillefilm-debut om to lesbiske jenter som må opp i fjellet for å møte og forsone seg med fortiden. En velkjent situasjon for de fleste altså. Det var i all hovedsak en fin film, og det krever både sin regissør og sine skuespillerinner å få noe slikt til å fungere, da hele filmen tross alt er to jenter som går og snakker på et fjell.
Framtidens melodi
“En av de særeste filmene i årets program” får meg til å tro at festivalledelsen ikke har sett deres eget program, men det er i alle fall en slags dokumentarisk film om en alkoholisert trubadur og hans ubrukelige manager. Den var ganske koselig, men jeg måtte slå den opp i programmet for å i det hele tatt huske den
The famous and the dead
Brasiliansk sak som visstnok satte fingeren på ungdommes drifting, rotløshet og liv gjennom internett og Bob Dylan og det hele. Det jeg så før vi gikk etter en halvtime var en driftende og rotløs regissør uten noen egentlig idé om filmens innhold, men mye eksperimentering med filmes form
In the shadows
Tysk krimsak om en gangster som kom ut av fengselet og måtte finne seg nye oppdrag i Berlins underverden. En tilbakelent slags thriller som var helt ok å se, men som ikke satt dype spor.
Exit through the gift shop
Banksy lager film om Banksy, spinner opp en fabelaktig historie om som kretser rundt kunst, kunstforbruk, hype og det hele, før du kanskje etter en stund ser gotcha-en. En høydare!
Sizzle: a global warming comedy
Ganske lite jeg husker av denne, men en Michael Moore-ish dokumentar om miljø og miljøforskning. Synes rett og slett den burde og kunne vært bedre, gitt det materialet.
Three
Tom Tykwer er en regissør jeg kjenner og liker på grunn av tidligere TIFF-er, så da jeg så at hans nye film også kom kjøpte jeg sporenstreks. Et snasent trekantdrama, med mye mer humor enn noen av hans tidligere, men fortsatt like filmatisk flott, bør ses.
Will you marry us?
Masse snakk om for en sjarmerende feel-good må-se-film dette var under festivalen, men det var egentlig bare en alt for søtladen tenåringsfilm forkledd som alt det andre.
Syndromes and a century
Asiatisk film har aldri vært min ting, men siden det var Thailand-tema i år, og dette var den ene man burde se av de i følge programmet så prøvde jeg. At det går an å presse så mye ingenting inn i en så lang film er forsåvidt imponerende, men mitt forhold til asiatisk film er på en all time low nå.
Machete maidens
Dokumentarisk film om filipinsk filmindustri på 60-tallet, da det var et yndet sted å lage low budget exploitation-film. Synes den var morsom, om noe repeterende. Så den sammen med tre gutter og en jente. Jenten synes den var helt meningsløs, guttene smilte fra øre til øre. Det kan ha noe med veldig, veldig mye pupper å gjøre.
Israel vs israel
Hard start på dagen men en dokumentar om den spredte israelske motstanden mot israels politikk, men egentlig mest en dokumentasjon av noe av råttenheten som foregår i det landet. Ensidig film som man kanskje ikke lærte mye nytt av, men likevel et knyttneveslag å se den.
Winter’s bone
Denne har fått masse velfortjent oppmerksomhet i det siste. Om et moderne hillbilly-samfunn midt inne i det midterste av USA. Historien er fin, men det er stemningen i filmen som virkelig nagler deg fast fra første sekund som imponerer mest. Må ses.
I am a terrorist
Begynte morsomt om en revolusjonær liten pike som følger i sine revolusjonære helters fotspor, helt til den egentlig sporer av, mister fokus og slutter å handle om noe annet enn bruddstykker av møter mellom mennesker. Mennesker som sang masse i tillegg, mener jeg å huske.
Män som simmar
Dokumentar om en engelsk innvandrer til Sverige som må finne en hobby for å blende inn, og melder seg inn i et helt ubrukelige svensk synkronsvømminglag. Filmen var strålende morsom, og stemningen på Verdensteateret sånn som det bare kan bli under TIFF.
Inside job
Påkostet dokumentar om finanskrisen, som tok for seg å forklare hva som hadde skjedd, og hvorfor det sannsynligvis vil skje igjen. Vel verd å se, og jeg tror nok jeg vil se den igjen når den kommer som DVD.

Skrevet Friday 4. February 2011 klokka 12:48 og arkivert under Film og tv. Merkelapper: |

Én kommentar:

  1. Vegard, du hare en helt egen evne til skrive kort, konsist men også detaljert og vittig på en gang. Jeg så de fleste av disse filmene men hadde også glemt en del av de allerede…mens dine skriverier frisket minnene fort opp. En TIFF helt på det jevne i 2011.


    Sa Mariesme Friday 4. February 2011 klokka 14:20 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2011/02/tiff-2011/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)