De usynlige av Roy Jacobsen

Forrige |

de_usynligeJeg har ingen forhold til Jacobsen fra før, annet enn at jeg gjenkjenner navnet som en rimelig kjent norsk forfatter (heldig for meg, da han også er dette). Min samboer begynte imidlertid å ta opp hvor hardt livet var før i hine hårde, og etterhvert forsto jeg at årsaken til det var at hun hadde forsvunnet ned i denne.

Den handler om familien Barrøy på Barrøy, en fiktiv øy på Helgelandskysten, rundt forrige århundreskifte (hine hårde, altså). Det er en veldig fin bok, pent skrevet, og ganske umulig å ikke tenke på Hamsun av den.

Personlig ble jeg nok mest dratt inn i jeg med rette etter urette relaterer ca. alt til Aksel Johansen (kjent som aj i vaj.no), min bestefar, som også var fisker i grisgrente nordnorske strøk og nok vokste opp i ca. samme kår som det som beskrives her.

 

Skrevet Friday 14. February 2014 klokka 17:22 og arkivert under Litteratur.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2014/02/de-usynlige-av-roy-jacobsen/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)