Siste seks bøker

Forrige | Neste

Kindle-kjøpet forsetter å bære frukter i form av at jeg igjen leser bøker, de siste måneder har det blitt disse:

Infinite Jest av David Foster Wallace

Med sitt 1200-siders omfang er dette mer 3-4 bøker enn 1. Jeg har blitt anbefalt å lese den i 15-20 år, men aldri tatt den hjem fra en bokhandel når jeg har funnet den, da den er ganske avskrekkende både i språk, tema (mye tennis), lengde og ren fysisk størrelse. Jeg begynte imidlertid, og bestemte meg på et tidspunkt for også å fullføre den. Den lager sin egen verden, og utforsker en del temaer som prestasjoner, misbruk, eksess, ensomhet. Er tidvis surrealistisk, vanskelig å holde tråden i, og på ingen som helst måte en bok på den måten man er vant til at en bok er. Tidvis var det uforståelig å lese den, tidvis var det det beste jeg hadde lest, og da jeg var ferdig med den var jeg veldig glad for det, av begge grunner.

The battle of 9.99 av Andrew Richard Albanese

En av pausene jeg hadde i Infinite Jest var denne, en Kindle Single som i utgangspunktet tar for seg Apples inntreden på e-bok-markedet og hva som skjedde i kulissene mellom de store forlagene; Apple på den ene siden og Amazon på den andre. Et veldig interessant og velskrevet innblikk i bokbransjen, digitaliseringen av bøker, og ikke minst de veldig forskjellige kulturene og forretningsstrategiene i Amazon og Apple. Og nok en påminnelse om hvor lite som skjer i den norske e-bok-markedet.

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson 

..og også etter Infinite Jest hadde jeg behov for noe betydelig enklere, så den ble denne. Ganske vittig historie om en gammel mann (100 år) som havner på rømmen (etter å ha klatret ut av et vindu). En del er historien om rømmingen som ble et lite eventyr i seg selv, en annen er en gjennomgang av livet hans de hundre foregående år: en rekke skrøner gjennom alle verdensdeler og gjennom en rekke viktige hendelser i historien. Personlig var nok distansen til Infinite Jest litt vel stor, i negativ forstand for denne boken.

The Burgess boys av Elizabeth Strout

Kjøpte denne da jeg likte Olive Kitteridge av samme forfatter veldig godt. Forteller historien om tre søsken med utgangspunkt i en noe ekstrem handling utført av sønnen til den ene. De tre søskene har veldig forskjellige liv, livserfaringer og hendelser som har påvirket dem. Dette, og dynamikken mellom de er vel den egentlige historien her. Boken er velskrevet, men jeg forventet meg nok mer da jeg likte hennes forrige bok såpass mye bedre.

A Hologram for the King av Dave Eggers

Denne startet jeg på før Infinite Jest, altså for 3-4 måneder siden, leste ca 20%, og så la den fra meg, da jeg syntes den var ganske intetsigende. Tok den imidlertid opp igjen og fullførte den for noen uker siden, og synes nå det var en riktig så fin bok. Den handler om en middelaldrende forretningsreisende og hans opplevelser i Saudi-Arabia, i en virkelighet hvor alt han har kjent har blitt mer og mer distansert fra noe håndfast.

We Are Anonymous: Inside the Hacker World of Lulzsec, Anonymous and the Global Cyber Insurgency av Parmy Olson

En bok som følger Anonymous fra bevegelsens start på 4chan, via politisk hacktivisme i den arabiske våren, til prankster-hacking av en rekke større profiler. For å ta det negative først så er den litt for lang med sine over 500 sider, men når det er sagt en interessant historie om de totalt sett veldig, veldig få (type, 5) personene som sto bak noe av det mest iøynefallende Anonymous gjorde, og som senere formet Lulsec. Mye IRC-kultur, hacking, doxing og identitetstyveri, og en bok som får deg til å lage deg en ny passordpolitikk.

Skrevet Wednesday 9. October 2013 klokka 20:40 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | | | | | | | |

Én kommentar:

 1. why not read POETRY and PLAYS?
  Georg TRAKL
  Charles BAUDELAIRE
  T S ELIOT
  Dante ALIGHIERI
  William SHAKESPEARE

  why not read the best WWII novels?
  Gerd LEDIG
  James JONES The Thin Red Line

  why not read the best novels?
  Thomas PYNCHON Gravity’s Rainbow
  William GADDIS The Recognitions
  Charles DICKENS Bleak House
  Barry GIFFORD Wild at Heart
  William GASS The Tunnel


  Sa torgeir Tuesday 10. June 2014 klokka 22:32 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2013/10/siste-seks-boker/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)