TIFF 2014

Forrige | Neste

Den årlige huskelisten over hva jeg så på TIFF i år. Nå 2-3 uker etter, så ikke ta noen av faktaopplysningene her for god fisk:

Night Moves

Mørk amerikansk film om noen miljøaktivister som tok steget over til å bli miljøterrorister. Tross ganske langsom handling så var det en spenning og guffen feeling i filmen hele tiden.

Quai d’orsay

En slags komedie basert på historien til en fransk taleskriver, som harselerer over det politiske spillet i Frankrike. Litt morsom, veldig mye hurtig fransk prating.

Pretty Butterflies

Om noen italienske tenåringer som ikke hadde det så kult, og de ganske ukule omgivelsene de vokste opp i. Den var grei nok.

Narco Cultura

Dette var den beste jeg så i år. Handler om narkokrigen i Mexico, og fortelles ved at vi på den ene siden følger noen politibetjenter i Juarez, og den helt forferdelige jobben de har der med å ta unna tusenvis av mord, parteringer og tortureringer i året. Og på den andre siden musikk- og underholdningsmiljøet rundt narcocorridos, mexicanske gangsterhymner, som hyller de samme som utfører drapene i bl.a. Juarez.

Begge de to paralellhistoriene er veldig gode for seg selv, og å fortelle om dette fra to så  forskjellige virkeligheter fungerte veldig bra. Bør ses.

La Maison de la Radio

Denne handler om viser masse folk som er på jobb i en fransk radiokanal. Det er ingen handling what so ever. Etter 45 minutter skjønte vi at dette aldri ville bli bedre, og gikk. Som å være utplassert på arbeidsuke på ungdomsskolen og hate hvert sekund av det.

Nebraska

Veldig bra film av han som laget Sideways. Handler om en gammel krok som legger ut på en road-trip og får sønnen sin med. Som Sideways en slags langsom komedie med noen litt såre undertoner. Bør ses.

The Lunchbox

Om et sinnrikt lunchserveringssystem i Dehli (mener jeg), og konsekvensene når en lunchleveranse gikk feil. Morsom og bra.

Salaam Dunk

Om etkvinnelig basketlag i Irak, de er håpløst dårlige og vi følger dem gjennom nederlag og triumfer. God film.

Fikk ikke sett så mye på årets festival, og gikk glipp av flere av de som folk syntes var virkelig gode, men alt i alt leverte TIFF i år igjen!

Skrevet Saturday 8. February 2014 klokka 17:20 og arkivert under Film og tv. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2014/02/tiff-2014/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)