Sensur

Forrige | Neste

Da har jeg fått karakter på forrige semesters oppgaver. Oppgaven om weblogs ble bedømt til 10 på 13-skalaen, og oppgaven om reklamer på web til 8.

10 er jeg selvsagt fornøyd med, og her er veileders / sensors begrunnelse til den oppgaven:

+ Godt skrevet
+ Stort overblik
+ God case
+ Flot viden
+ Omfattende kendskab
+ Godt struktureret
– Web-log historien mangler lidt kød
– Den generelle hsitorie er lidt traditionel og sporarisk – hørt før

Det tar man selvsagt bare til seg uten videre kommentar!

8 er en middelgod karakter, og her er begrunnelsen for den:

+ Godt overblik
+ God viden
+ Mange gode citater
+ Mange gode reflektioner
– Kommer ikke nok i dybden, men kredser rundt om grøden
– Tvivl om støj tesen
– Man kan ikke sige at offentlig finansiering ikke fungerer på web
– Animerede reklamer er ikke det samme som interaktive reklamer
– Spam mails kan ikke umiddelbart sidestilles med banner reklamer
– Sammenlagt er området “reklamer på web” nok for omfattende. Det er meget
let at skrive ting der ikke lyder godt i censors ører!

Det meste stemmer, men: jeg har aldri skrevet at offentlig finansiering ikke fungerer på web. Jeg skrev at det er et gode forbeholdt de få, som det jo er. Jeg tror ikke jeg har sagt at animerte reklamer er interaktive reklamer. Og har jeg det så har jeg ikke ment det. Jeg har ment at løsningen ikke er å lage mer interaktive reklamer, da de er mer støyende. Og at animerte reklamer (gjerne med lyd) er et eksempel på støyende reklamer. Jeg har heller ikke sidestilt spam med banner-reklamer, men brukt spam som en analogi. Spam ble fort bare støy grunnet for mange useriøse aktører, ergo ble mail som seriøs reklamekanal fullstendig ødelagt. Og nå risikerer reklameaktørene å gjøre det samme med web som kanal. Noe en rask titt på en vilkårlig norsk nettavis vil vise.

Resten går jeg med på, og det er selvsagt også mulig jeg ikke fikk frem det jeg mente godt nok. Så det får jeg ta på egen kappe. Alt i alt så er jeg rimelig fornøyd likevel!

Skrevet Wednesday 3. September 2003 klokka 20:19 og arkivert under Medievitenskap.

2 kommentarer:

  1. En gratulasjon er på sin plass! Synes oppgaven var bra, jeg.


    Sa Tommy Thursday 4. September 2003 klokka 0:19 | #

  2. Takktakk, synes ikke den er så verst selv, bare synd at sensor ikke er så enig med oss :)


    Sa Vegard Thursday 4. September 2003 klokka 20:49 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/09/sensur/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)