Sixteen Horsepower på Amager Bio

Forrige | Neste

Sixteen Horsepower på scenen

En konsert jeg ikke hadde fått med meg da jeg forsøkte å få en oversikt over konserthøsten var Sixteen Horsepower, et av mine absolutte favorittband.

I går så jeg dem for tredje gang (eller fjerde, hvis man regner Woven Hand som det samme, men det skal man vel ikke). De opptredde som en trio, noe de vanligvis ikke gjør, men ga som vanlig en fantastisk konsert, ikke minst på grunn av Davig Eugene Edwards med sin trancelignende tilstedeværelse, en fyr som på ethvert tidspunkt ser truende ut til å henfalle til ren tungetale. Ingen skal beskylde bandet for ikke å være autentisk bibelbelterock.

En ting som undret meg var imidlertid at bandet leverte reneste hitparaden, det vil si alle de låtene man gjerne vil høre, som igjen vil si nesten kun låter fra deres første to album. Dette er vel og bra, men jeg er litt skeptisk til band som stort sett spiller 6-8 år gamle låter. Dette harmonere godt med deres siste liveplate, som heller ikke har nevneverdig mye nytt materiale.

Det faktum at de ikke kommer med noe nytt, at deres siste plater ikke helt holder mål, og at alle musikerne har egne soloprosjekter får meg til å spekulere i om bandet er i ferd med å oppløses. Det spekulerte jeg dog i for nesten tre år siden også.

Oppvarmingsbandet var ok, bortsett fra at de spilte samme låt hele tiden, og generelt passer ikke Amager Bio perfekt til band som Sixteen Horsepower, da det er litt for stort og stadiumrock-aktig. Dagen før spilte de på Rockefeller i Oslo, og der var Panorama.

Skrevet Thursday 6. November 2003 klokka 14:28 og arkivert under Musikk.

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2003/11/sixteen-horsepower-pa-amager-bio/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)