Maskinfeil?! (Nei, MSBlast-virus..)

Forrige | Neste

Åneiogneiognei! Jeg må visst innse at min kjære, kjære Thinkpad har blitt alvorlig syk.. Da jeg busset ned hit ramlet hele dataveska ned i midtgangen (altså, ned trappa til den midterste utgangen) i bussen i en skarp sving. Og da jeg kom hjem og skulle starte opp fikk jeg følgende melding opp:

System Shutdown

This system is shutting down. Please save all work in progress. Any unsaved changes will be lost. This shutdown was initiated by NT AUTHORITY / SYSTEM.

Time before shutdown 60 seconds.

Message
Windows must now restart because the Remote Service Procedure Call (RPC) terminated unexpectedly.

Første gang det skjedde løste jeg problemet med å sette i strømforsyningen. Neste gang det skjedde løste jeg det med å ta ut batteriet, og kun la den gå på strømforsyningen. Så gikk det rimelig fint til i dag, da jeg foreløpig har løst problemet med å sette i batteriet igjen.

Det virker altså som om noe relatert til strømforsyning og batteri har fått seg en smell. Og tydeligvis ikke bare batteriet, som det først virket som. Og jeg synes det lukter ganske dyrt av det hele..

Oppdatering, noen timer senere: Min kjære venn Atle kom meg til unnsetning, og det viser seg at jeg faktisk hadde fått viruset MSBlast / Blast.A (og at dette er helt urelatert til den smellen datamaskinen min fikk..)

Jeg har ikke hatt virus på en mannsalder (ikke siden det forp*”!e Tsjernobyl-viruset spiste BIOSen min og slettet harddisken min). Mye grunnet at jeg ikke klikker enhver .exe-fil jeg ser, samt ikke kjører Outlook / Outlook Express, og derfor kommer meg unna alle vedleggsvirus. Dette viruset spres imidlertid over nettverket, og utnytter et sikkerhetshull i Windows.

Okke som, om andre opplever det samme, her er løsningen:

Forresten, har du mulighet til det så bør du kjøre sistnevnte patch før førstnevnte virusdreper, da du kan bli infisert igjen etter viruset er fjernet.

Skrevet Tuesday 27. January 2004 klokka 17:23 og arkivert under Generelt.

4 kommentarer:

 1. Men at du tilsynelatende klarte å midlertidig deaktivere viruset ved å fjerne batteriet og padden og kjøre på vanlig støm er interessant. Mener at når man først får det viruset der vil man få den shutdown-meldingen etter 60 sekund *hver* gang du starter opp. Din nødløsning bør legges inn på nettsidene til produsenter av antivirusprogram slik at andre med thinkpad kan få litt tid til å søke på nettet etter en forklaring og løsning på dette virusproblemet. Nok en gang mener jeg noe og det er at om man går direkte på windows sine internettsider får man tid nok til å laste ned denne patchen, også mer en 60 sekunder, når man er infisert med MSBlast.

  Men godt at maskinen er blitt frisk igjen da.

  Skulle gjerne kunnet laste ned en patch og annet botemiddel mot ondet jeg lå med med forrige uke. Gav meg en en rennende, potte tett nese og magesjau av en annen verden i to-tre dager.


  Sa Tommy Tuesday 27. January 2004 klokka 20:46 | #

 2. Egentlig tror jeg ikke det hadde noe med batteriet å gjøre. Det var bare en viss logikk der i begynnelsen, men hypotesen min ble fullstendig knust i går.

  I tillegg har jeg brukt maskinen i over en uke stort sett uten problemer.

  Norman har imidlertid en annen løsning:

  “If you are running Windows XP you can issue the command Shutdown -a. Click Start|Run and enter the command.

  You can also delay the shutdown by turning the clock one hour back. You have to turn the clock back when the shutdown message appears. This is especially useful on the NT/2000 platforms where the shutdown command is not available.


  Sa Vegard Wednesday 28. January 2004 klokka 10:20 | #

 3. Når maskinen booter hvert 60. sekund, er man ikke nødvendigvis infisert, men man er utsatt for at andre sender virus til maskinen:

  Some customers whose computers have been infected may not notice the presence of the worm at all, while others who are not infected may experience problems because the worm is attempting to attack their computer. Typical symptoms may include Windows XP and Windows Server 2003 systems rebooting every few minutes without user input, or Windows NT 4.0 and Windows 2000 systems becoming unresponsive.

  (http://www.microsoft.com/security/incident/blast.asp)

  Men når det er sagt: Dette sikkerhetshullet ble fikser i fjor sommer! Hvis man kjører Windows, og ikke har fullstendig kontroll over hvilke fikser man trenger og ikke trenger – så kjører man Windows update. Helst en gang i uka. En gang i året er alt for sjelden!

  Oppdater deg oftere heretter, Vegard. Vær så snill …


  Sa Lasse Wednesday 28. January 2004 klokka 11:27 | #

 4. Jeg vet, jeg vet. Har vært alt for sløv med dette da jeg nesten aldri har vært plaget av virus før. Det gikk jo bra denne gangen, men sist gang kostet det meg et hovedkort og alle mine data. Det var ikke gøy.

  Med andre ord: jeg lover å bli flinkere! :)


  Sa Vegard Wednesday 28. January 2004 klokka 11:52 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/01/maskinfeil-nei-msblast-virus/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)