Nytt websted: blarock.no

Forrige | Neste

skjermbilde av Blå Rocks førsteside

Siste freelanceprosjekt har vært å sette opp et websted for Blå Rock Café her i Tromsø. Arbeidet begynte i september, så det er et prosjekt som har dratt ut i langdrag, men desto bedre er det å bli ferdig med det!

Ikke mye å si om sidene i seg selv, bortsett fra at det var morsomt å lage et websted for en plass som i flere år fungerte som mitt andre hjem. Og fint å jobbe for noen som krever minimalisme og mest mulig brukervennlighet, og som stort sett ga etter for fasit mine meninger når vi var uenig om hvordan det var best å gjøre ting.

Teknisk sett er ikke dette webstedet annerledes enn de andre jeg har laget de siste årene. Movable Type fungerer fortsatt ypperlig som et svært billig og veldig fleksibelt publiseringssystem for denne typen websteder. Webstedet består av to blogger – en for nyheter og en for det øvrige innholdet, alt er enkeltinnlegg, og titler og menymerking styres av litt enkel php. Og Blå Rock er nå så vidt jeg vet Norges eneste rockeplass som bruker validerende XHTML og CSS!

Vanligvis lager jeg sider med variabel bredde, men denne gang valgte jeg fast bredde, og la også til en droppeskygge for å prøve det. Som alltid er det ting som kan forbedres, men alt i alt sier jeg meg ganske fornøyd!

Skrevet Thursday 24. February 2005 klokka 13:20 og arkivert under Web og webutvikling. Merkelapper: | | |

2 kommentarer:

 1. Ser flott ut. Hadde kanskje vurdert å bruke max-width for skikkelige browsere, og et lite hack for å sette fast bredde i IE hvis jeg var deg. :-)

  Ser du på stilsettet til Trygg og Sikker (ikke se for mye på HTML’en, jeg har en STOR jobb med å rette opp det) så ser du hvordan det er gjort der. Cluet er at hvis du skriver stilsettet som:

  * html div.droppskygge {
  width: 800px;
  }

  Så vil kun IE tolke akkurat den CSSen.

  Fordelen er selvsagt at du får bedre resultat i de browserene som faktisk støtter max-width.


  Sa Jarle Tuesday 1. March 2005 klokka 12:20 | #

 2. Ja, det er en av de tingene jeg definitivt burde ha gjort, men det ble så travelt her på slutten at jeg droppa det. Vil sannsynligvis få oppdateringsansvar på sida også, så det er mulig jeg fikser dette når ting roer seg litt :)


  Sa Vegard Tuesday 1. March 2005 klokka 16:34 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/02/nytt-websted-blarockno/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)