Google og meta description

Forrige | Neste

For en stund siden skrev jeg om hvordan jeg bruker metainformasjon og meta description på disse sidene.

Kort sagt bruker jeg excerpt-feltet i Movable Type til å skrive et lite sammendrag av hvert innlegg, som kommer opp i RSS-filene, i de forskjellige arkivene, og som et lite sammendrag på siden av hvert enkeltinnlegg. I tillegg settes teksten inn i en <meta description="">-tag i koden min.

Inntil nå har det ikke vært noe poeng å bruke meta description i koden, da søkemaskiner har ignorert disse i lang tid, grunnet massivt misbruk for noen år siden. Mener blant annet det var en norsk bank som la inn alle de konkurrerende bankenes navn i meta-tagger, så de skulle komme opp på søkeresultatene om noen søkte etter konkurrentene.

Et poeng i det forrige innlegget mitt var nettopp at det hadde vært fint om søkemaskiner gjorde bruk av meta description for å presentere søkeresultater, heller enn å lage sine egne beskrivelser.

Bildene under er hentet fra det forrige innlegget, hvor første bilde viser hvordan Google lagde en egen beskrivelse, mens andre bilde var et fiktivt eksempel på hvordan søkeresultatene kunne sett ut om Google brukte meta description. Som man ser gir det fiktive eksemplet den beste informasjonen til brukerne om innholdet i innlegget.

screenshot fra søkeresultat med uforståelig beskrivelse

screenshot fra søkeresultat med bedre beskrivelse

Men splitte mine bramseil, her kommer hovedpoenget mitt: her om dagen kom jeg over ett av mine innlegg da jeg var ute og googlet etter noe annet, og jommen har ikke Google snudd sin årelange praksis og faktisk begynt å presentere informasjonen gitt i meta description!

Ta en titt på søkeresultater herifra for innlegg i år, og du vil se at nesten halvparten av søkeresultatene bruker min meta description heller enn Google sin genererte beskrivelse. Til og med på eksemplet med Alkymisten over.

Noe mer eksperimentering må til for å se hvorfor Google gjør dette noen ganger, og noen ganger ikke, men det er i alle fall en interessant utvikling. I alle fall for oss som er fanatisk interessert i alt søkemotorer gjør, uten noen åpenbar grunn.

Skrevet Monday 14. March 2005 klokka 15:37 og arkivert under Web og webutvikling. Merkelapper: | | |

3 kommentarer:

 1. Søket på – site:vgrd.dk/arkiv/2005 – fant ikke samsvar med noen dokumenter.
  Fant ingen sider som inneholdt “site:vgrd.dk/arkiv/2005″.


  Sa Lon Thursday 17. March 2005 klokka 11:17 | #

 2. Hm, det skal fungere nå. Jeg linket til et søk fra google.no og ikke google.com, og da søker den bare etter sider fra Norge, mens mine strengt tatt er fra Danmark.

  Om du prøver nå, velger “søk på nettet” eller “søk på sider innen norsk(e) (bokmål)” vil det fungere!


  Sa Vegard Thursday 17. March 2005 klokka 12:36 | #

 3. Ser bedre ut nå ja. :)


  Sa Lon Friday 18. March 2005 klokka 12:09 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/03/google-og-meta-description/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)