The curious incident of the dog in the night-time av Mark Haddon

Forrige | Neste

The curious incident of the dog in the night-time, eller Hendelsen med hunden den natten på norsk, er en fin og morsom historie om femtenårige Christopher som setter seg ut for å finne hvem som drepte naboens hund med en høygaffel, i beste Cherlock Holmes-stil.

Det spesielle med boka er at Christopher er autist. God til deduseringer, logikk og systemer, men dårlig til mellommennesklige relasjoner. Selv om vi finner ut hvem som drepte hunden i løpet av boka handler den like mye om Christopher, foreldrene hans, og hvordan han forholder seg til foreldrenes historie.

Jeg vet lite eller ingenting om autister, men Nick Hornby som selv har en autistisk sønn nevner i The Pollysyllabic Spree at Haddon tar seg minst én litt grov frihet for historiens del, men at den for det meste gir et ærlig og riktig portrett av en autistisk tenåring, og hvordan det er å leve med dem.

Uansett er boka sjarmerende, veldig lettlest, tidvis veldig morsom, og kan fint anbefales som akkurat dét. Finnes også på norsk i en storkiosk eller bokhandel nær deg.

(Denne postingen er sponset av et åpent WLAN i nabolaget. Takk til dem for påskenettet!)

Skrevet Monday 28. March 2005 klokka 22:33 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/03/the-curious-incident-of-the-dog-in-the-night-time-av-mark-haddon/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)