Kontorutsikt

Forrige | Neste

utsikt til skrivebord og, vel, utsikt

Det er mange gode ting med min nye jobb, men én er definitivt min fysiske plassering. Hvor jeg tidligere hadde et mørkt kontor med utsikt til en korridor, har jeg nå et lyst kontorlandskap med store vinduer ut mot verden. Det gjør underverker på hvor opplagt man føler seg ved dagens slutt. Det er mulig jeg vil revurdere dette til sommeren.

Jeg har en fabelaktig Thinkpad T41p, med 1gb RAM, ekstern skjerm, dockingstasjon, og eksternt Thinkpad-tastatur. Som Thinkpad-bruker gjennom 3-4 år nå lurer jeg på om jeg noensinne vil være fornøyd med å jobbe på andre maskiner, eller skrive på andre tastaturer.

En siste observasjon er at jeg nok en gang er den som alltid kommer til en nesten tom kaffetrakter. Jeg må altså drikke skvipet på bunnen og samtidig sette på ny. Der er det ingen forandring fra min gamle jobb.

Skrevet Thursday 7. April 2005 klokka 12:34 og arkivert under Bilder. Merkelapper:

5 kommentarer:

 1. Kjempe-, kjempe-, kjempemissunnelig. Jeg hadde kokt kaffe – eller kommet et kvarter tidligere – med glede!

  Og det var et veldig bra bilde. Kanskje jeg er litt missunnelig på det, også. Hrmf!

  Gratulerer så mye!


  Sa Lasse G. Dahl Thursday 7. April 2005 klokka 22:30 | #

 2. Jeg kommer ganske tidlig på morrakvisten, og da får jeg faktisk kaffe. Problemet er resten av dagen hvor hver gang jeg går for å hente kaffe er det kun en liten ubrukelig slant igjen.

  Universelle kontorregler sier at man ikke kan gå forbi en tom kaffetrakter hvis man er i området nettopp for å hente kaffe (tydeliggjort bl.a. med kaffekopp i hånd). Ergo må man sette på. Om man ikke gjør det vil noen garantert legge merke til det, noe som er like sikkert som at ingen legger merke til det når du faktisk setter på kaffen. I dag har jeg bare satt på en gang, før klokka ni. I går tre, og dagen før det fire.

  Angående bildet så er det tatt på følgende måte: ta kamera fra dock (mellom maskin og monitor) – rulle tilbake på kontorstol – knipse – beskjære litt og justere levels litt i Photoshop – legge ut. Så om det er bra er det rent tilfeldig, men motivene er jo fine så :)


  Sa Vegard Friday 8. April 2005 klokka 9:57 | #

 3. Oppdager nå at det er på tide å bli ferdig med skole og utdannelse og få seg en jobb! Vil også ha en sånn kontorplass; luftig og med godt lys og fine farger.

  Bildet er (tilfeldigvis) ganske bra :)


  Sa Håvard Friday 8. April 2005 klokka 13:00 | #

 4. Lite tips til dette med kaffeslant: Den står seg mye bedre om man har en kanne å fylle over nytraktet kaffe i. Da er det ikke så galt å få den siste slanten, siden den ikke har stått på varmen hele tiden.

  Man kan ta dette et steg videre, og ha med seg en liten thermos til egen nytelse. Litt egoistisk kanskje, men veldig kjekt. ;-)


  Sa Lon Monday 11. April 2005 klokka 9:59 | #

 5. Når det gjelder vindusplass er jeg totalt enig. Ingenting er som litt utsikt og en lysere hverdag ved pulten. Det gjør definitivt noe med humøret. I hvert fall mitt. Jeg flyttet fra et 4-mannsrom uten vinduer til et 3-manns med stoore vinduer, og da skjedde det noe i hodet mitt.

  Hva gjelder IBM er jeg helt enig. Jeg har hatt TP de siste 5 årene og er strålende fornøyd. Blir litt spennende i fremtiden nå som IBM har solgt produksjonen sin.

  Kaffeautomater er forresten en gave til alle som er enten inkompetente eller for late til å sette på ny trakter. Dessuten slipper man diskusjoner om hvor sterk kaffen skal være med en automat. For å være dønn ærlig skal jeg vedgå at pulverkaffe imho faktisk smaker godt.


  Sa Martin Wednesday 13. April 2005 klokka 20:19 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/04/kontorutsikt/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)