Housekeeping vs. The Dirt av Nick Hornby

Forrige | Neste

Jeg har på en måte lest denne før. Housekeeping vs. The Dirt er mer av The Pollysyllabic Spree – en ny samling artiker om lesing og kjøping av bøker, skrevet av Hornby for litteraturmagasinet The Believer. Om førstnevnte skrev jeg:

“Jeg liker Hornby best når han skriver om sitt kulturforbruk, og denne boka handler[…] om en manns kamp mellom de bøkene han har kjøpt og lest hver måned. Han leser mye, så det er nødvendigvis en del bokomtaler her, men det morsomste med samlingen er hans observasjoner om ting som ligger rundt selve lesningen, som hvilke innfall som bestemmer hvilken bok man skal lese neste, hvordan litteratur kommer ut i en cultural deathmatch mellom film og musikk, eller fortvilelsen når du leser en bok som kræsjer fullstendig med det humøret du er i.”

Jeg synes det samme om Honby da som nå, og liker denne samlingen av samme grunn som jeg likte forrige. To bonusopplysninger skal jeg likevel komme med: for noen måneder siden var det litt bloggebuzz om artikkelen How to Read av Hornby. Dette er boka for de som er ute etter mer av samme. Det andre er at disse to samlingene er samlet (!) i The Complete Polysyllabic Spree, som du kan kjøpe billig om du ikke er teit som meg og vil ha de separat med marginalt finere omslag.

Skrevet Saturday 17. March 2007 klokka 19:11 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2007/03/housekeeping-vs-the-dirt-av-nick-hornby/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)