Rom ved havet, rom i byen av Frode Grytten

Forrige | Neste

Heldigvis har det vært litt fint vær i det siste, så jeg har fått lest ferdig noen ting, kan blogge om det, og dermed unngå å for første gang gå en hel kalendermåned uten ett eneste innlegg!

Det var virkelig nære på!

Av norske forfattere liker jeg Frode Grytten veldig godt, og av amerikanske malere liker jeg Edward Hopper veldig godt. I denne novellesamlingen har Grytten skrevet ti noveller inspirert av ti malerier av Hopper, så det er åpenbar lesemat for meg.

Når det er sagt synes jeg dette var litt mindre inspirert enn det andre jeg har lest av han. De fleste novellene handler om parforhold, og de fleste går det relativt trått med for tiden. Og det er, kanskje naturlig nok, mye melankoli i dem.

Alle de elementene kan godt fenge meg, men få av disse novellene festet seg. Kanskje hadde jeg for store forventninger siden matchen var så god, kanskje var jeg bare ikke i form til Grytten nå, eller kanskje er ikke disse novellene Grytten helt på høyden.

Men, jeg slapp i alle fall å gå en hel kalendermåned uten et blogginnlegg!

Skrevet Tuesday 30. June 2009 klokka 20:56 og arkivert under Litteratur. Merkelapper:

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2009/06/rom-ved-havet-rom-i-byen-av-frode-grytten/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)