Diving Pool av Yoko Ogava

Forrige | Neste

Siden jeg er en rimelig stor Murakami-fan, men ikke har lest andre japanske forfattere plukket jeg opp tre-fire japanske bøker da Politikens bokhus i København hadde en spesialutstilling med japanske forfatterer i fjor høst.

Dette er en novellesamling på tre noveller, titulert etter den første novellen. Den første novellen handler om en jente i et fosterhjem som blir forelsket i en av hennes forsterbrødre. Hun er innesluttet og viser seg å være ikke så rent lite sadistisk, av ingen umiddelbar åpenbar grunn. Den andre handler om en jente som beskriver sin søsters graviditet, inkludert mye syltetøy, og den tredje om et mystisk studentherberge med en svært handikappet forstander. Den var best.

Nå har jeg ingenting annet enn Murakami og japanske filmer å sammeligne med, men man kan i alle fall kjenne igjen noe av den melankolien som ligger i Murakami i disse. Og også en del av det mystiske, eller overnaturlige som ligger der. Det er også en del ikke-åpenbar ondskap i disse, som jeg kjenner igjen fra for mange japanske filmer på TIFF.

Det hele er veldig bra skrevet, og det er en gjennomgående ganske ubehagelig og kjip stemning i novellesamlingen. Det er imidlertid ikke noe som umiddelbart vil få meg til å lese mer av henne, men det er sikkert mer fordi sånne skrekk-aktige noveller / bøker ikke er noe som noen gang har fenget meg så mye.

Skrevet Wednesday 13. April 2011 klokka 12:53 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2011/04/diving-pool-av-yoko-ogava/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)