17. roman av Dag Solstad

Forrige | Neste

imgresBakgrunnen til å lese denne var ganske enkelt mitt Kindle-kjøp, og at jeg ville sjekke om det virkelig var så håpløst vanskelig å lese norske bøker på en Kindle som det fremstilles som. Det er det. Det var også den eneste av de rundt 15 norske e-bøker jeg fant som ikke kostet mange hundre kroner, og som jeg hadde relativt lyst å lese.

Så la meg bare nevne det én gang til, norsk bokbransje virker til å være sin egen verste fiende.

Det var imidlertid et hyggelig kjøp utenom dette. Jeg har aldri lest noe av Solstad før, så visste ikke hva jeg skulle forvente, annet enn at den sikkert var god, siden alle sier det om Solstad.

Vi følger Bjørn Hansen, en romanfigur Solstad har brukt før. Bjørn har nettopp kommet ut fra fengsel etter å ha sonet en dom for trygdemisbruk, og vi følger han gjennom tilværelsen etter med strøjobber, jobber, kamerater, lesing og unnvikelse av familie og andre dype relasjoner. Det meste skildret gjennom Bjørns indre stemme, så alt rundt er mest kulisser til hans tanker og perspektiv på verden.

I seg selv ikke en uendelig facinerende rammehistorie, men Solstad skriver usedvanlig morsomt, fint og flytende, og man blir godt kjent med denne rare gamle mannen, så det hele var veldig finurlig. Ser ikke bort fra at det blir flere av han, om norsk bokbransje ikke heller vil at jeg skal bruke pengene mine på engelsk litteratur hos Amazon, da.

Skrevet Friday 14. June 2013 klokka 17:11 og arkivert under Litteratur. Merkelapper: | |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2013/06/17-roman-av-dag-solstad/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)