Ny jobb!

Forrige | Neste

Jeg har i grunn alltid vært heldig når det kommer til jobb. Halvstudert fikk jeg en kort kontrakt på sv-fakultetet i Tromsø, som ble til flere litt lengre kontrakter. I København kom jeg tilfeldigvis inn i brukervennlighetsbransjen der, og rett etter levert hovedfag kunne jeg igjen begynne på sv-fakultetet med en kort kontrakt, som tradisjon tro ble en serie korte kontrakter. Så jeg har overlevd.

Nasjonalt senter for telemedisin - UNN - WHO Collaborating Centre

Og for et par uker siden var jeg til intervju på en stilling hos Nasjonalt senter for telemedisin her i Tromsø, som jeg så fikk! Det er veldig fint på mange måter. For det første er det nå tatt et valg for meg om at jeg blir i Tromsø i minimum ett år fremover, og jeg slipper å ha det hengende over meg at jeg kanskje må flytte til en større by på veldig kort varsel. Det er fint av en annen grunn fordi jeg tross alt befinner meg i en liten by langt mot nord, og det er følgelig ikke mange spennende miljøer her, men telemedisin er ett av dem. Det er fint fordi jeg får en jobb hvor jeg faktisk kan bruke utdannelsen min direkte, noe jeg egentlig ikke hadde regnet med å kunne gjøre på en stund. Det er også litt fint fordi jeg får tøffere tittel, ny Thinkpad og bedre lønn.

Forrige uke var jeg på introduksjonsuke for nyansatte, og ble enda mer gira på å begynne i ny jobb. Selv om begrepet telemedisin nok er litt forslitt gjenspeiler dette seg ikke i områdene de forsker på og har kompetanse om, som ambiente medier og teknologi, fremtidsforskning, brukermedvirkning og brukerstyring, håndholdte enheter, nye nettverks- og webteknologier og en lang, lang rekke til. Kort sagt en rekke forskning og prosjekter på hvordan man kan bruke IKT til å forbedre tjenester, arbeidsdagen og pasientopplevelse i helsevesenet. I tillegg arbeider de utelukkende prosjektbasert, og både nasjonalt og internasjonalt.

Min konkrete jobb blir å arbeide med nettbasert kompetanseutvikling, eller hvordan bruke nettet for å lære og spre kompetanse uavhengig av geografi. Ting som er kjent som elæring, nettbasert læring og den slags. Mer konkret vil jeg jobbe mye med tilrettelegging av læremateriell for web, altså ren webutvikling, noe med kursing av brukere av forskjellige lærings- og forfatterverktøy, samt noe med det litt mer diffuse som er kjent som rådgivning.

Jeg begynner på mandag, og gleder meg! Om det vil ha noen innvirkning på hva jeg skriver her er usikkert, men det er en viss mulighet for at det blir mindre om bøker (og alle hjerter gleder seg!) og kanskje mer om ting som teknologi, web og webutvikling.

Skrevet Thursday 10. March 2005 klokka 11:55 og arkivert under Generelt. Merkelapper: |

7 kommentarer:

 1. “viss mulighet for at det blir mindre om bøker (og alle hjerter gleder seg!) og kanskje mer om ting som teknologi, web og webutvikling.”
  Jeg, for min del, gleder meg! Håper vell og merke på en lett blanding ettersom at det er lassevis av nettsteder om teknologi og slike ting.

  Gratulere med ny jobb! :)


  Sa Håvard Hvassing Thursday 10. March 2005 klokka 13:30 | #

 2. Så flott! Gratulerer.


  Sa Øyvind Hoven Oftedal Thursday 10. March 2005 klokka 14:19 | #

 3. Yay! Gratulerer! Hoeres kjempespennende ut!


  Sa Anders Thursday 10. March 2005 klokka 16:46 | #

 4. Gratulerer! Til deg, og ikke minst til Nasjonalt senter for telemedisin!


  Sa Lasse G. Dahl Thursday 10. March 2005 klokka 21:45 | #

 5. Høres unektelig spennende ut masse av de temaene du nevner Vegard. Kombi av lek, utfordringer og produktifisering, med masse mulighet for kompetanseutvikling. Kanskje noen turer ned hit til bartebyen også. ;-)


  Sa Lon Friday 11. March 2005 klokka 10:45 | #

 6. Grattis, Vegard! Høres ut som du har blitt tilbudt en stilling opprettet for deg.


  Sa Tommy Myrvoll Friday 11. March 2005 klokka 16:06 | #

 7. Man takker og takker, her fra sitt nye skrivebord, sin nye maskin og ferske Firefox :)

  ..Lon, jeg vet ingenting annet enn at det vil bli noe reising og at vi jobber med noen NTNU-miljøer, så det kan godt være at bartebesøk vil kunne bli aktuelt med tiden!


  Sa Vegard Monday 14. March 2005 klokka 9:49 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2005/03/ny-jobb-2/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)