Ny linkblogg

Forrige | Neste

Da jeg flyttet til ny server, domene og publiseringssystem her var det diverse ting som måtte ordnes på nytt (og det er det i høyeste grad fortsatt). En av disse tingene var linkbloggen.

Den gamle linkbloggen var laget som en egen blogg i Movable Type, og det var i utgangspunktet sånn jeg ville ha det, så jeg selv hadde kontroll. Dette var ikke like lett i WordPress, så etter en del prøving og feiling har jeg bestemt meg for å begynne å bruke del.icio.us for å samle linker jeg også. Kontrollfriken i meg gråter, men det er en del fordeler med dette også.

Den første fordelen er at de har laget en bookmarklet som gjør det lett å legge til nye linker, mens jeg i den forrige linkbloggen måtte logge meg inn, og gjøre en masse manuelt:

En annen fordel er at del.icio.us er sååå web 2.0 at min kredibilitet angående alt som har med web å gjøre nå flyr i taket.

Til sist er det åpenbart bedre å ha kategoriserte linker (eller taggede, som det nå heter) enn å sortere dem etter når du fant dem. Jeg har lekt litt med tagging på del.icio.us, og havnet på en løsning med to sett av tagger – en for linker til norske sider, og en for engelske. Dette har lite å si for meg, men burde være bedre for systemet. Nå vil ikke engelskspråklige brukere finner mine linker til norske sider om historie under “history”, mens norskspråklige vil finne de under “historie”.

Fem siste linker ses alltid på forsiden her, alle ligger her, og den finnes også RSS.

Skrevet Thursday 2. February 2006 klokka 9:48 og arkivert under Web og webutvikling. Merkelapper: |

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/02/ny-linkblogg/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)