Mer ferdig redesign

Forrige | Neste

Da jeg skiftet domene og server og alt satt jeg opp et svært midlertidig design og oppsett, og nå har jeg endelig fått tid til å gjøre litt mer av denne jobben.

Jeg er jo av den oppfatning av at et design skal bygge under den funksjonaliteten og de mål man har for et websted, og på denne måten er det noen endringer her i forhold til alle tidligere versjoner. De er riktignok relativt små, men hvem sier at ikke også små endringer er viktige?

Funksjonaliteten på en blogg som nesten bare består av tekst og bilder gir seg litt selv: gjør det lett å finne innholdet, og navigere mellom det. I forhold til tidligere versjoner er derfor følgende gjort:

Jeg har gått fra to kolonner til én. Av gammel vane lager jeg alltid websider med to faste kolonner til innhold, men oftere og oftere finner jeg ut at det svært sjelden er nødvendig. En annen fordel med bare én kolonne er at jeg nå kan poste større bilder, jeg har gått fra en maksbredde på 450 pixler til en maksbredde på 600 pixler. Det betyr at du må bruke mer tid på å få opp større og tyngre versjoner av de samme bildene som før! Mahah.

Hovedarkivet er gjort helt om. Før hadde jeg en lang liste med alle innlegg, som ikke gir mening når man begynner å få et relativt stort antall innlegg, da folk uansett vil søke. Dette har jeg tatt vekk og presenterer nå bare 10 siste, kategorier og månedsarkiv. I tillegg en liste over mest kommenterte innlegg, som faktisk gir en god pekepinne på hva folk finner mest nyttig og hva de finner mest irriterende, samt hva jeg får mest treff på her. I tillegg har jeg lagt til langt flere kategorier enn jeg opprinnelig hadde.

Navigasjon mellom enkeltinnlegg er forbedret. Jeg synes det er fint å lett kunne hoppe frem og tilbake mellom innlegg, men da må også denne navigasjonen være på en så konsistent plass at jeg slipper å flytte musa for hver gang. Nå er det alltid en link til forrige og neste innlegg til høyre for overskrifta, og disse linkene flytter aldri på seg:

navigasjon mellom enkeltinnlegg

Jeg gikk også fra å tilby RSS av sammendrag av innlegg til å tilby RSS av hele innleggene, med store, tunge bilder og det hele. Det betyr at du egentlig ikke trenger å besøke sidene i det hele tatt for å lese hva jeg skriver.

Selve det visuelle designet er svært spinkelt. Jeg liker websider så minimalistiske at de nesten forsvinner, og jeg er dessuten ingen god designer, så det vil neppe bli så mange flere bjeller og fløyter på. Det er likevel her jeg blir å flikke mest videre, blant annet fordi sidene er mye penere i Firefox enn i forsempel Internet Explorer. Tro det eller ei.

Skrevet Tuesday 21. March 2006 klokka 13:33 og arkivert under Web og webutvikling. Merkelapper: | | |

Én kommentar:

  1. Jeg liker det nye designet. Du begynner å få ei bra side her!


    Sa beatbop Thursday 23. March 2006 klokka 11:48 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2006/03/mer-ferdig-redesign/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)