Årsoppgjøret 2009

Forrige | Neste

Ulovlig sent, men tradisjoner er tradisjoner, i alle fall på denne bloggen! Av de mer personlige ting så er det største som skjedde i år, altså fjor, at jeg fikk solgt min leilighet og dermed ble samboer med Marie!

Av de mer tematiske ting jeg pleier å oppsummere ser jeg jo at det i 2009 var en viss nedgang på alt:

Reiser

Nå er det jo ikke negativt å reise mindre i disse tider, men det er vel først og fremst tidfeldigheter at jeg reise littegranne mindre i år. Fikk uansett først en tur til Barcelona i april, som utover regn (som det var da), lommetyver (som vi gjennomskuet) og horer (som vi takket nei til) enda er en flott by. Neste tur ble en uke i Riga måneden etter, en by jeg lenge har hatt lyst til å besøke, men som jeg ble mettet på rimelig fort. En uke var i alle fall tilstrekkelig! I tillegg har jeg vært i Oslo på go-open en tur, og tre ganger i Trondheim,

Turene over var i utgangspunktet jobbturer, og første private tur ble til Stockholm, Uppsala og Hvaler. Det var knall siden jeg aldri har vært i hverken Stockholm eller Uppsala før. Min andre og siste private tur ble til Bergen for å feire min mors 60-årsdag. Jeg var i Bergen sist da jeg ble døpt der, og det tror jeg forøvrig er sist gang mamma også var der. Begge ganger ble jeg våt på hodet. Uansett en fin bursdag i en fin by!

Bøker

Å se gjennom hva jeg leste i fjor var jo litt begredelig – kun *seks* bøker! Det er det minste jeg har lest på mange, mange år. Grunnen er vel at jeg har vært litt lei og ikke funnet de store leseopplevelsene som har gitt meg lyst til å lese mye mer, umiddelbart (det er nemlig sånn det funker hos meg). Jeg leste ingen dårlige, men den eneste som er verd å ta spesielt frem er Netherland av Joseph o’Neill. Det positive er at det ikke kan bli vanskelig å slå det antallet i 2010. En god ting relatert til bøker var at noen startet bokelskere.no, så nå finnes min boksamling der. Naturlig nok er jeg ikke så aktiv der nå siden jeg ikke leser så mye, men det var et sosialt nettverk (på norsk) som var savnet!

TIng relatert til elektronisk databehandling

Bloggmessig satset jeg på et bra 2009, og feilet totalt. Jeg har faktisk bare skrevet 16 innlegg i 2009, og ikke av revolusjonerende kvalitet heller. I 2010 satser jeg på å ikke klare å skrive 16 innlegg engang.

(Ja, jeg prøver omvendt psykologi på meg selv).

På datamaskin og operativsystemfronten var det stille og rolig, etter all min tidligere eksperimentering med Linux, Windows og OS/X. Som mange andre har jeg bare trukket meg litt tilbake som fornøyd Mac-bruker så det er lite mer å eksperimentere med. På jobbfronten holder jeg heldigvis fortsatt på med open source, nå først og fremst med Drupal, som det også vil bli mye mer av fremover.

Tidligere år har det vært Facebook og Spotify jeg har blitt hektet på. Spotify har jeg blitt fornøyd betalkunde av, mens Facebook-bruken min har gått litt ned, til fordel for Twitter-bruken min som har gått noe opp.

Så da, klar for et nytt tiår, hey ho!

Skrevet Tuesday 26. January 2010 klokka 16:49 og arkivert under Generelt, Litteratur, Reiser og turer. Merkelapper:

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2010/01/arsoppgj%c3%b8ret-2009/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)