Årsoppgjøret 2008

Forrige | Neste

Siden januar snart er over kan det jo være en idé å oppsummere fjoråret. Som i fjor tar jeg det tematisk!

Reiser

Det ble noe mindre reiser i fjor enn året før, men likevel mange. Tidlig på året fikk jeg meg et par dager i Brüssel. Jeg har vært innom der noen ganger før, men aldri fått tid til å se noe nevneverdig av den.

Sommermånedene ble delt på forskjellige steder, nærmere bestemt Hvaler, København og London (og forsåvidt også Malmö). Alle stedene var veldig fine på sin måte, men det var spesielt bra å komme tilbake til København igjen for første gang på alt for lenge! Årets hovedferie ble likevel mine to uker i Argentina og Uruguay, sammen med masse kompiser. Jeg drar tilbake når som helst!

Årets siste turen var også veldig fin, selv om den hadde desidert dårligst vær! Det var sammen med kjæreste i Berlin, som er en by jeg tror jeg aldri vil bli lei av (og som jeg får et intenst behov for å flytte til hver gang jeg er der..)

Her er forøvrig den feiende flotte årsrapporten over reiser som jeg fikk fra Dopplr, hvor det står flere ting, som min gjennomsnittsfart, mitt karbon-fottrykk etc:

(klikk bildet for større versjon).

Bøker

24 ble lest i fjor, 17 i år, og da er det kanskje naturlig at jeg har færre som jeg vil trekke frem som spesielt gode. Faktisk er det bare to av dem som skal få ekstra hederlig omtale, nemlig Lolita av Vladimir Nabokov som var fantastisk fiksjon, og The Looming Tower av Lawrence Wright som var fantastisk ikke-fiksjon.

Blogging og andre datamaskinelle ting

Blogginen min har alltid den dystreste statistikken. 31 nye innlegg i fjor, mot 36 året før, mot 41 året før etc. Igjen satser jeg på et bedre bloggår i 2009! I fjorårets oppsummering pekte jeg på at jeg var blitt hekta på Facebook, mens det i fjor var Spotify som endret alt. Allerede en måned etter kan jeg si at jeg hører mye mer på musikk enn jeg har gjort de siste årene.

Fjoråret besto ikke minst av de største operativsystem-messige forandringer jeg noen gang har gått gjennom, da jeg startet året med å kun bruke Linux. Det fikk en overraskende slutt i oktober da noen lempet en MacBook Pro i hendene mine. Og er man åpen for å teste forskjellige operativsystem i utgangspunktet tester man selvsagt det også. Det gikk som det ofte går når man får velge mellom total frihet og bekvemmelighet, så dette skrives på samme MacBook Pro.

..og det er til og med verre enn det! Jeg har lenge vært på utkikk etter en ny hjemmemaskin, og da jeg endelig kjøpte nå nylig ble det en MacBook, heller enn en ny Windows-PC eller en mini-Linux-PC. Overgangen er med andre ord total, men jeg har det i grunn ganske godt med det!

Skrevet Thursday 29. January 2009 klokka 17:50 og arkivert under Generelt, Litteratur, Reiser og turer, Web og webutvikling. Merkelapper:

Én kommentar:

 1. Boktips for 09:

  “Who Cut the Cheese? A Cultural History of the Fart” av Jim Dawson

  “Worlds at War” av Anthony Pagden

  “Payback” av Gert Ledig

  “The Stalin Organ” av Gert Ledig

  “Laterna Magica” av Ingmar Bergman

  “Bilder” av Ingmar Bergman

  “Gravity’s Rainbow” av Thomas Pynchon

  “The Canterbury Tales” av Geoffrey Chaucer


  Sa tofffen Thursday 5. February 2009 klokka 3:56 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2009/01/arsoppgj%c3%b8ret-2008/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)