Et år med digitalkamera

Forrige | Neste

Etter å ha sett gjennom diverse videoklipp av fulle kolleger foran karaokemaskin (ikke spør) kom jeg på at det nå er litt over et år siden jeg kjøpte meg et ordentlig digitalkamera, og at det har fanget opp ganske mange morsomme, mindre morsomme og totalt irrelevante ting som har skjedd i livet mitt siden den gang.

Så langt har jeg tatt rundt 3.800 bilder, og når jeg ser gjennom dem er det for det første klart at det er veldig morsomt, og at det er knyttet veldig mange minner til disse bildene. Det er for det andre klart at problemet med digitale foto er at man gjerne tar alt for mange bilder, så det blir en uoverskuelig oppgave å holde styr på dem, og man har sjelden tid til å se gjennom dem.

Jeg blir samtidig på nytt glad i kameraet mitt, for det holder alt mobilkameraene lover men ikke holder. Jeg har det stort sett alltid med meg, da det passer i alle lommer, og også fyller mindre plass i bukselomma enn mobiltelefonen min gjør. Det kan lagre hundrevis av bilder, og det tar ikke minst bilder i en kvalitet som ikke er åndsvak. Det er også veldig lett å bruke, og raskt å ta bilder med, noe som var grunnen til at jeg kjøpte det.

Derfor har jeg i dag sett gjennom alle bildene mine, og plukket ut ett bilde fra hver måned som jeg husker noe fra, eller som hadde en eller annen betydning, uansett hvor mikroskopisk. Som en forandring valgte jeg også bare bilder som inneholder mennesker. De er også mer interessante en bygninger og ting.

christiania

31.august 2003: To dager etter at jeg kjøpte kameraet. Det var en av i alt ganske mange fester i Christiania for å protestere mot ødeleggelsen av bydelen. Vi var å så Nina Hagen i Den Grå Hal, vi ble etterhvert veldig fulle, mistet alle vi kjente, møtte noen gamle bofeller og ramlet så hjem. (Andre billedposter fra samme måned: noen smakebitbilder)

metafoto

15.september 2003: Er man sammen med en vordende fotograf må man finne seg i å tilbringe noe tid i studio for å bli tatt bilde av. Men av og til, om man er lur, kan man snu situasjonen og gjøre overgriperen til offer selv! Mahaha. (Andre billedposter fra samme måned: Dragør vs. København)

rap

3.oktober 2003: En god venn av meg er redaktør i Kingsize og de trengte bilder av Styggtann (norsk rapper) og Jokeren (dansk rapper) i lag, da de har samarbeidet på en singel. Jeg dro på café med dem, og tok senere noen bilder av dem i en bakgård. (Andre billedposter fra samme måned: Willard Grant Conspiracy på Loppen, Cosmic Zoom, Høstvær)

cafe

6.november 2003: November er ofte ikke så begivenhetsrik, men vi var i alle på café. Linn og Lon snakker om noe. (Andre billedposter fra samme måned: Hjemtur)

julebord

16.desember 2003: Jobber man i dotcom-bransjen får man julebord litt utenom det vanlige. Vi fikk en gammel dansk slager, en time i lydstudio, et digitalt videokamera og noen timer på å spille inn låta og lage musikkvideo til, som senere ble redigert av vår reklamefilm-mann. Senere ble det grand prix på Holmens Kanal. Alle videoene ligger på nett, og den URL-en vokter jeg med mitt liv! (Andre billedposter fra samme måned: Strokes i går)

jule-tv

5.januar 2004: Hjemme i Tromsø for jula. Det var en fin jul, med kjærestebesøk og filmfestival. Her later jeg som om jeg ser på tv mens jeg egentlig tar bilde av de to som ser på tv. Snedig. (Andre billedposter fra samme måned: Snørrebro, Snø i Assistens)

fyllasyk

19. februar 2004: En dårlig måned billedmessig sett. Jeg har faktisk ingen andre bilder av mennesker herifra enn noen festbilder som er for mørke til at man ser noe, og dette av meg selv. Jeg går tur i Assistens Kirkegård, som jeg jo gjerne gjorde, dagen etter nevnte fest med mørke festbilder, og jeg er enormt fyllasyk. (Andre billedposter fra samme måned: Den sorte diamant)

andreas

7.mars 2004: Halvejen, halvejen, hvor savner jeg dig! Fra en av mange svært fuktige aftner der. Bartender Andreas ser misfornøyd ut, enda vi var snille og skjenket han full. Minnes vagt edru og misfornøyd kjæreste som ikke fikk et fornuftig ord ut av meg den kvelden. (Andre billedposter fra samme måned: Søndagstur, Gammel skit, Første utepils)

berlin

2.april 2004: Nok en måned uten mange mennesker på bildene, men her i Berlin før påske, ventende på metro på Rosenthaler Platz. (Andre billedposter fra samme måned: Berlin)

slutt

2.mai 2004: Det ble slutt mellom oss i mai. Det falt veldig naturlig å tilbringe tiden med å gå timeslange turer og ligge i park og se på lufta. Her fra Dragør. (Andre billedposter fra samme måned: Sommertur, Krompebryllup, Parktur)

foppal

22. juni 2004: Juni besto stort sett av regn og skriving på hovedfagsoppgave. Her et bilde fra Rådhusplassen hvor vi så på Danmark spille fotball. Iom. at jeg er veldig lite interessert i fotball husker jeg ikke hvem som spilte eller hvordan det gikk, men vi dro i alle fall på Halvejen etterpå.

siste kveld

31. juli 2004: Etter en og en halv måned med regn fikk jeg min siste ordentlige dag i København. Bading hele formiddagen, grilling og en fest på ettermiddagen, en annen fest resten kvelden og nachspiel foran søene hele natten. Dette bildet er tatt grytidlig morgen, dagen etter pakket jeg, og dagen etter det kjørte vi til Oslo. (Andre billedposter fra samme måned: Sol i Assistens)

baby

8. august 2004: Tilbake i Tromsø på ubestemt tid. Men veldig fint å se venner og ikke minst det nyeste tilskudd i familien, nemlig mikroskopiske Madelene som her koser seg på fanget til sin ynglingsonkel! (Andre billedposter fra samme måned: Linken, Blåmann)

Det var ett år, kanskje kommer en oppfølger neste år.

Skrevet Wednesday 22. September 2004 klokka 22:57 og arkivert under Bilder. Merkelapper: | | |

3 kommentarer:

 1. Halvejen ja… og karusellen, amigo bar, skammekroken, guldregn, riesen, riga, tjili pop, louises, understellet, props, bankeråt, cosy bar, the moose, wessels, byens kro, bobi, osv… *sukk* Vi får møtes en helg i København igjen. :)


  Sa Lon Thursday 23. September 2004 klokka 10:48 | #

 2. ..saxons, stefanshus, märkbar, temple bar..

  *gråte sine modige tårer*

  jeg tror vi trenger mer enn én helg skal vi klare alle :)


  Sa Vegard Friday 24. September 2004 klokka 9:03 | #

 3. Hadde selv et studieopphold i Århus, og det er liten tvil om at det er godt å være norsk student i Danmark!


  Sa Øyvind Hoven Oftedal Saturday 25. September 2004 klokka 22:33 | #

Kom med en kommentar

Trackback? http://vaj.no/2004/09/et-ar-med-digitalkamera/trackback/

Abonner på innlegg Abonner på kommentarer (Hva er dette?)